Recensie: Book of Eli – Sturdy Wine

cover Sturdy Wine _ Book of EliSturdy Wine
cd-ep / download-ep
singer/songwriter / folk
Room Service Music

De vrouw achter het nieuwe muzikale genot Book of Eli is de Rotterdamse Aileigh Awad. Deze zangeres, gitarist, componist en liedjesschrijver, is de ziel van dit vrij nieuwe ensemble.

Samen met mede gitarist Josha, contrabassist Eddie en zangeressen Linda, Sherida en Anna, maakt zij akoestische, poëtische muziek met een donker en verlangende ondertoon.

En daarmee weten zij iedereen te betoveren, zoals al was te merken in 2014 bij het eerste optreden in Merz in Dordrecht. Tijdens haar succesvolle optreden bij de Sena Grote Prijs van Rotterdam in dat jaar, won ze daarmee de Publieksprijs.

De release van de videoclip bij het lied Sturdy Wine, die ze al in 2014 maakten met Room Service Music, was nog maar het begin. Dankzij een succesvolle crowdfunding, is er nu de debuut-ep Sturdy Wine, gevuld met zes composities van Aileigh Awad’s eigen hand.

Als een kleine en intieme folksong begint het allemaal in Sturdy Wine: zacht gepluk aan de gitaarsnaren en de minutieuze toevoeging van viool en blazers, gevolgd door de warme vocalen van Aileigh Awad zelf.

Geleidelijk aan zwelt de muziek echter aan tot zo veel meer dan dat, met weldoordachte arrangementen voor de strijkers, blazer en drums en de vlijmscherpe, harmonieuze en dromerige koortjes.

De gezongen harmonieën komen vooral tot hun recht in opvolger Bridge Too Far, waarbij de vocale aanzwelling voelt als een krachtige emotionele golf.

 

Aileigh Awad weet verbazend veel te stoppen in haar over het algemeen nog geen drie minuten durende songs, zij het door volle arrangementen of speelse meerstemmige zang.

Met als resultaat: Het speels zweverige experiment Fireworks, het liefelijk gezongen intieme duet Love Be Alive, het dromerige Golden en het donkere country folk-achtige Mourning met een kleine cowboytwang in de ziel.

Met deze zes songs komt Book of Eli dan ook goed uit de startblokken. Nu op naar de volgende horde, zodat we hopelijk snel een volledig album mogen beluisteren.

Wil je meer weten over Book of Eli? Bekijk de website of like de Facebookpagina.

Oorspronkelijk geschreven voor en gepost op Popunie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s