Your Demise, ‘The kids we used to be’

YourDemise_TheKidsWeUsedToBe
Released: 2010
Site: http://yourdemiseofficial.com/

Zeker geen heilige boontjes

Zeven jaar spelen de vijf ondeugende mannen uit St Albans er al op los. In die tijd hebben ze podia gedeeld met ondermeer Biohazard, Comeback kid, Enter shikari en The devil wears prada. Qua releases zaten ze ook niet stil: ‘The kids we used to be’ is het derde album en ze zijn ook al toe aan hun tweede leadzanger. Kort na de release van het album ‘Ignorance never dies’ in 2009 verliet George Nobel de band. Gelukkig liet de rest van de groep het er niet bijzitten en al gauw was deze plek opgevuld door een prettigere collega: Ed McRae, voormalig frontman van ‘Centurion’. Daarnaast ging de schrijfstijl ook eens flink op de schop, de hechtere band tussen het vijftal zorgde voor een idem dito songontwikkeling waarin nu iedereen zijn zegje kon doen.

Ondanks de switch is de stijl nog steeds zoals we die kennen van ‘Your demise’: een mix van hardcore en  metal, punk en pop-punk, en rock met stijlinvloeden van’ Sick of it all’ en ‘Hatebreed’. Vol vertrouwen wordt het muzikale terrein afgebakend met de woorden ‘Your demise 2010 bitch’ die McRae ons uitbundig toeschreeuwt aan het begin van ‘MMX’. De track zelf is mid tempo gevuld met zware riffs en de mannen die ons vocaal belagen.

Het daaropvolgende ‘Miles away’ is een punkrock powersong uit zijn voegen barstend van dreigende drums, venijnige riffs en een refrein dat gewoonweg schreeuwt om meegebruld te worden. De switch naar McRae is een verademing. Hij zingt met pure elan. Met ‘Life of luxury’ wordt even een stapje terug gedaan in tempo en krijgen we gastzanger Mike Dulce (Lower than Atlantis) te horen. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we een mix krijgen van de uit de tenen geschreeuwde teksten en de clean vocals.

Voor zij die geen fan zijn van clean vocals is titeltrack ‘The kids we used to be..’ misschien wat minder naar smaak maar desalniettemin is het een fantastisch nummer met zijn supersnelle leads en oorverdovende drumsessie. De gastoptredens zijn niet van de lucht als ook nog eens Mike Hranica (The Devil wears prada) meezingt op ‘Shine’. Maar zelfs zonder zijn bekende schreeuwwerk is dit een topper, een stevig nummer waar je jezelf in kan vastbijten door de dreunende ritmes en makkelijk mee te schreeuwen teksten.

Wij zijn zeer te spreken over hoe de groep zich heeft weten te herpakken en eerlijk gezegd zijn ze er naar onze mening alleen maar op vooruit gegaan. Het soms wat pretentieuze dat we nog kenden van de vorige albums is er af, nu staat er een groep met binding en plezier te spelen en dat hoor je zeker terug.

 Tracks: MMX /Miles away /Scared of the light /Life of luxury /Teenage lust /The kids we used to be… /G.T.F.O.O.L.R. / Like a broken record /Shine on /Give up, get dropped, lose out /XO

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s