Ventura – ‘We recruit’

Ventura_WeRecruit
Released:
2010
Site:https://myspace.com/vntr

Geen woorden maar noise rocken

Het Zwitserse Ventura, bestaand uit zanger en gitarist Philippe Henchoz, drummer Mike Bedelek en bassist Diego Goerhing, is onlangs de studio ingedoken voor hun tweede album. Hun eerste album ‘Pa capona’ wat zoiets betekend als ‘geef niet op’ verscheen al in 2006. De zware rockstijl met heftige gitaarriffs was toen de muzikale voorkeur van de heren. Dit werd ook doorgezet in de twee splitrecords die werden opgenomen samen met Disco Doom en Cortez. Met ‘We recruit’ en een samenwerkingsrelease met noiserockzanger David Yow van The Jesus Lizards proberen ze nu wederom het grote publiek te bereiken.

‘We recruit’ is vergeleken met hun eerdere werk meer rock en punk. Al spelen ze wel nummers die variëren van zacht melodieus tot heftige all-out gitaarriffs en feedback. Het zware snaarwerk gaat gepaard met sterk op de voorgrond aanwezige drums wat ervoor zorgt dat Ventura nog het best te vergelijken valt met een kruising tussen God Machine met dromerige jam-outs á la Sonic Youth en Pixie-achtige volume drop-outs.

Veel tekst word er door het drietal niet gebruikt, maar hun muziek laten ze juist meer spreken. Zoals ‘Brace for impact’ met zijn bedrieglijk softe begin dat snel wordt omgezet in een crash-‘n-burnsessie. Duidelijk een van de sterkere tracks op het album. Wat ook gezegd kan worden van het ruim zeven minuten durende ‘Demons’, dat enige gelijkenis vertoont met de stijl van Killing Joke.

‘Will kill for love’ heeft door het gebruik van repeterend snaarwerk, een vlakke drumline en het ingetogen gezang van Philippe Henchoz, die ons doet denken aan Kurt Cobains stijl – alleen iets minder getergd – weer iets Nirvana-achtigs.

Nee, het album is niet overal supersterk, maar het kon bij ons wel de goedkeuring wegdragen. Verrassend of vernieuwend zijn de mannen van Ventura niet te noemen, maar de hierboven genoemde nummers werden door ons toch wel als aangenaam ervaren. Misschien ontwikkelen ze tegen de volgende release iets meer een eigen stijl in plaats van anderen na te bootsen. Dan krijgen ze van ons misschien meer dan drie sterren.

Tracks: Brace for impact/ With ifs/ Twenty four thousand people/ I always said he was weird/ Will kill for love/ I quite like it here/ All the reasons not to/ Why are you not a coin/ Demons

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s