True Zebra, ‘True Zebra’

TrueZebra_TrueZebra_cover
Released:
2010
Site: http://www.truezebra.com/

Nieuwe smoel, zelfde geluid

Dat een naamsverandering voor een nieuwe impuls en extra aandacht kan zorgen, is wel bekend in de muziekwereld. Dat moet ook Kevin Strauwen gedacht hebben toen hij Uncertain Boxed Saviour omdoopte tot True Zebra. Het bekt in ieder geval wel een stuk lekkerder en het uiterlijk van dit album en de artiest is ook een stuk strakker. De opnieuw uitgebrachte nummers zullen nu heel wat sneller opvallen.

Een echte duizendpoot is Strauwen wel: hij schreef de nummers, zong ze in en begeleidde ze instrumentaal én nam ook nog eens de productie van het album op zich. Een onderneming die niet veel beginnende artiesten hem snel zullen nadoen.

In de tien tracks is duidelijk Strauwens voorkeur voor Nine Inch Nails terug te horen met een vleugje Depeche Mode, wat zorgt voor een perfecte mix van electro en rock waar ook nog eens lekker op gedanst kan worden. Al dan niet onder invloed. En in die sfeer baadt zeker de eerste single ’Delirious’. Hij klinkt erg trippy met zijn weerkerende lyrics en strakke synthesizerwerk, iets waar ook nog eens perfect mee gespeeld wordt in de begeleidende videoclip.

Het loopje in ‘Sounds easy’ is bijna verslavend te noemen en dat in al zijn eenvoud. Maar dat is eigenlijk wel de kracht van True Zebra, met weinig een heel strak nummer neerzetten. ‘Under control’ bouwt lekker uit met elke twee tellen een exta sample die wordt toegevoegd aan de mix.

De natuur geluiden in ‘Boys say nothing’ gecombineerd met de spookachtige stem en diens echo deden rillingen over onze rug lopen. Overigens wel erg treffend, zoals we dat ook zouden verwachten bij een horror-soundtrack. Misschien zou True Zebra zich daar in de toekomst ook eens in moeten verdiepen. Het valt wel op dat de beat in de verschillende nummers weing wijzigt.

In ‘Everybody needs’ wordt het refrein ‘Everybody needs someone’ op zo’n manier gebruikt dat het bijna als een sample van de synthesizer gehoord kan worden, een eenvoudige basis waarop verder gebouwd wordt. We ronden af met ‘Conversion’, met net als de andere nummers een donkere industriële sound die doorbroken wordt door griezelige samples en de toenemende zangpartijen van Strauwen.

Stilzitten is zeker geen optie bij deze futuristische sound, tel daar nog eens de creepy spookachtige vocals van meneer Strauwen bij op en je hebt een plaat om van te smullen en om op te grooven op de dansvloer. Ja, deze make-over heeft hem goed gedaan.

Tracks: The silence /Delirious /Sounds easy /Under control /Get out /Boy says nothing /Revelation /Everybody needs /Understand stand /Conversion

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s