Three Guys And A Horsehead, ‘Three guys and a horsehead’

Three Guys and a Horsehead
Released: 2012
Site:
https://www.facebook.com/3.guys.and.a.horsehead

Funky godfathers

Three Guys And a Horsehead is een band die via jammsessies aan elkaar is blijven hangen. Elias Baudouin speelde namelijk eerst onder een hoedje met twee andere bandleden onder de noemer The Hats. Voordat hij bassist Dennis Van Heyst, die de bandnaam Three Guys And A Horsehead verzon, tegen het lijf liep. Zo speelde ze al een poosje, geleidelijk aan steeds meer van de Antwerpse jeugd achter zich scharend.

Het drukke leven van Dennis en enkele andere jammsessies deden het een en andere verschuiven binnen de bezetting van de groep. Maar uiteindelijk zijn ze wel weer uitgekomen op een viertal. Nog steeds te horen op de snaren en zang is Elias Baudouin, bijgestaan door de vlotte raps en baritonsaxofoon van Benjamin Herman, de hogere noten van de alt saxofoon van Jeroen van Rensbergen, en de rapflow, snaar- en slagwerk van Samuel Vekeman. In deze combinatie wonnen ze dan ook cirque@traxie rockrally in 2011 waarna ze dat jaar een mooi plekje kregen op het podium van het festival cirque@taque.

Een groovy gitaarlijn snijdt de plaat aan in ‘Generation’. Een dosis nieuwe funk en soul vanuit Antwerpen waarin de woorden rap voorbij komen in een vermakelijke flow á la de Beastie Boys. Upbeat en vrolijk perfect voor de hopelijk nog komende mooie zomerdagen.

De heupjes mogen los gegooid worden in de sexy ska track ‘Hips’. Waarbij het refrein van “Just keep a moving those hips” lekker mee te blèren is door het herenvolk op een mooie festivaldag. De speelse Benjamin herman en Jeroen van rensbergen laten hun saxofoons lekker tegen elkaar op boksen Terwijl er aan het eind van de track nog even lekker vocaal gespit wordt en de licks op de gitaar ook niet van de lucht zijn.

Zowel wij als de politie raden natuurlijk af om high achter het stuur te kruipen maar het reggae nummer ‘Stoned driving’ is wel lekker en super relaxt. Waarbij het wel opvalt dat Elias baudouin stem hier iets wat zwaarder klinkt en lijkt op de stem van Nick Cave met ‘Where the wild roses grow’.

In de eerste minuten van ‘Pjèrekop’ wordt eerst even instrumentaal van leer getrokken in een bijna kakofonische bende. Alvorens weer in een flinke dosis soul en funk uit te barsten waarbij de stemmen van de heren een extra dosis groove toevoegen. Waarna er afgesloten wordt met een kleine blazerssectie battle. De heren zijn dus al aardig op weg en met deze release zullen ze die opwaartse maat alleen maar verder volgen. Natuurlijk mag er organisatorisch en qua afmixen nog wel wat meer gebeuren maar dat ze de voetjes zeker in beweging zetten deze zomer is een feit.

Tracks: Generation/ Hips/ Stoned driving/ Pjèrekop/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s