The Secret Sisters – The Secret Sisters

TheSecretSisters_TheSecretSisters
Released: 2011
Site: www.secretsistersband.com

Niet langer geheim

De zussen Laura and Lydia Rogers, afkomstig uit Muscle Shoals Alabama, zouden zo uit de teletijdmachine van doctor Barabas gestapt kunnen zijn. Allebei nog in hun tweens, gehuld in een kledingstijl die niet zou misstaan in de jaren ’50, zingen ze muziek uit vervlogen jaren. De eigen roots trouw blijvend laten ze hun zoete stemmen de wegen bewandelen die Hank Williams, en ‘old blue eyes’ hen voorgingen. Deze mix van country, folk en oude popmuziek is een erg gewaagde keuze naar ons idee, zeker voor een debuutalbum met bijna allemaal covers en tradiotionals.
De twee eigen geschreven nummers ‘Tennessee me’ en ‘Waste the day’ zijn dan ook een aangename samensmelting van verleden en heden waarbij de dames ons overtuigen van hun eigen kunnen. We hadden eigenlijk niet nerveus hoeven zijn aangezien niet iedereen producer T Bone Burnett en Jack White, tevens groot fan van het tweetal, weet te strikken om hun werk te produceren.

Tijdens de opnames in Nashville werd deze muzikale tijdreis nog eens versterkt door het gebruik van oude opname apparatuur en microfoons. Daarnaast werden ook de talenten van pianist Pig Robbins (Loretta Lynn) en steelgitarist Robby Turner (Waylon Jennings, Dixie Chicks) ingezet. Daarnaast zijn de jeugdige stemmen van de Rogers’ zusjes in combinatie met de country liedjes van legendes als Hank Williams, George Jones, Buck Owens and Bill Monroe niet te versmaden, iets waar ze goed gebruik van maken tijdens de harmonieën in de rustigere songs.

Het tweetal weet ‘Why baby why’, waarvan het origineel een stuk somberder klonk, met een flinke portie energie zo neer te zetten dat het bijna een vrolijke song wordt. Maar ook het miserabele gevoel dat bij ‘The one that I love is gone’ hoort weten ze met gemak te vertolken. Daarbij bijgestaan door de huilende steel en het ivory tinkling van een saloonpiano. Super vrolijk worden we dan van het swingende ‘My heart skips a beat’.

Klassieke schuiffelsong ‘Something stupid’ klinkt gezongen door twee zusjes toch tekstueel wat raar in onze oren en samen met het geforceerde girlgroup arrangement in ‘I’ve got a feeling’ zijn dit de enige die wat uit de toom vallen.

De cd vliegt voorbij, niet gek omdat de gemiddelde lengte van de nummers niet voorbij de tweeënhalve minuut komt. Even rap als dat de elf liedjes onze oren hebben gestreeld is ook ons humor opgevijzeld en zijn we lekker gemaakt voor toekomstige releases van dit tweetal. Met de hoop dat dit grote potentieel vervolg krijgt met wat meer eigen geschreven werk. Want de harmonieuze zussen zouden niet als een coverband weggezet moeten worden in de toekomst.

Tracks: Tennessee me/ Why baby why/ The one I love is gone/ My heart skips a beat/ Somethin’stupid/ I’ve gotta feeling/ Do you love an apple/ All about you/ Waste the day/ Why don’t you love me/ House of gold

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s