Scattering Walrus, ‘Age Sex Location’

ScatteringWalrus_AgeSexLocation
Released: 2011
Site: http://scatteringwalrus.bandcamp.com

Volkomen vrolijk vermaak
In april stond Scattering Walrus nog in de voorrondes van Lawijtstrijd. Helaas geraakte de band niet in de finale, maar ze wisten wel de publieksprijs in de wacht te slepen met hun frisse popsongs. Het duo uit Sint Niklaas speelt al enige tijd naar hartenlust samen en ze waren het erover eens dat het tijd was om hun werk te vereeuwigen. Zie daar het debuutalbum ‘Age sex location’ van het tweetal Maarten Buytaert en Ben Maes, die bij de opnames bijgestaan werden door Roy Verbeke op bas en Joris De Bock op drums.

‘The German guy’ mag het startschot lossen met zijn instrumentale, zeer rollende tempo. Drums en gitaar nemen bezit van dit nummer, maar het zingende duo weet op de rustigere momenten de aandacht terug op zichzelf te vestigen. Ook het rustige ‘Ballingrobe’ met zijn huilende gitaarwerk blijft in de easy listening sfeer.

Daar wordt van afgestapt met ‘Blink of an eye’, lekkere uptempo indierock waar de gastmuzikanten flink mee van wal steken. Een stevige drumbeat en een baslijn om van te smullen, naast de toch nog steeds wat lieflijke stemmen van het muzikale brein achter Scattering walrus. Over lieflijk gesproken. In onze favoriet ‘Goodbye good to know you’ zouden we bijna zweren een vrouw als tweede stem te horen, maar we worden bedrogen door het grote zangbereik van Ben Maes. Iets wat hij ook weer flikt in ‘Things that we do’.

Voor wie die van mellow houdt, is ‘Easy loving’ een aanrader. Een vrolijk deuntje waarin de trompet als ook de Hawaïachtige gitaarsound zijn intrede doet. ‘Do you wanna be around’ is ook mellow en ingetogen, vooral met de toevoeging van de tamboerijn en banjo. Bij ‘Marmalade’ wordt het gas weer ingetrapt en kunnen de drums en gitaar lekker tot leven komen, met een kleine adempauze in de refreinlijn. In ‘Crowded houses’ krijgt het duo gezongen bijval in de vorm van een doowop-achtig ‘whohoe’, maar ook de inzet van de accordeon is een leuke verrassing die tot het laatste moment is bewaard. De heren sluiten netjes de deur met ‘Close the door’ waar ook onderwatergitaarlijntjes hun opmars maken. Leve de Hawaïsound!

Het zijn geen wereldschokkende tracks die lang in je geheugen zullen blijven hangen. Het gaat het tweetal zeker niet om memorabele teksten. De liedjes moeten fijn in het gehoor liggen en de luisteraar vrolijk stemmen. Van upbeat indierock naar easy listening pop. De heren weten wat vermakelijk is. Wij zeggen dus: geef dit tweetal podia en ze zullen je entertainen. Geef ze nog wat meer tijd en ze zullen je verrassen.

Tracks: The German guy / Ballingrobe / Blink of an eye / Goodbye good to know you / Things that we do / Easy loving / Offline is a crime / Do you wanna be around / Marmalade / Crowded houses / Close the door

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s