Miss Li – ‘Miss Li’

MissLi_MissLi
Released: 2010
Site: http://missli.se/

Beter exportproduct dan Ikea

De zweedse Linda Carlsson is beter bekend als singer-songwriter Miss Li. Haar werk ligt zo gemakkelijk in het oor dat reclamemakers haar dan ook al nummers dan ook al veelvuldig hebben gebruikt om hun waar aan de man te brengen. Maar ook op de achtergrond van populaire Amerikaanse tv series als Grey´s Anatomy en Weeds is haar muziek een graag gehoorde.

Miss Li is zeker geen vrouwtje dat stil zit zo heeft ze sinds haar debuut in 2006 al 4 albums en een ‘best of’ cd uitgebracht en een grote Europese tournee achter de rug waarbij ze een grote schare nieuwe fans heeft aangetrokken. Inmiddels is ze een van de succesvolste vrouwelijke artiesten uit Zweden, het land dat ons ook al bands leverde als The Hives, The Cardigans, Mando Diao, ABBA, en Roxette.

De songs zijn vrij aan de korte kant en hebben iets springerigs en vrolijks over zich ondanks de soms wat stoute onderwerpen. Ze deden ons wat denken aan de soundtrack van Juno. De mix van jazz, cabaret, blues en pop met een snufje vrouwelijke charme doet het uiterst goed.

De blazerssectie wordt gedurende de 11 tracks lekker ingezet en ook de contrabas is van de partij wat we ook niet meer dan verwacht hadden bij deze genremix. In ‘I’m sorry he’s mine’ zingt ze vrolijk over het afpakken van de vriend van je beste vriendin op zo’n manier dat je het er bijna vergeeft. Het vrolijk door haarzelf gespeelde piano loopje deed het eigenlijk voor ons. Haar stem wordt wat rauwer in ‘Gotta leave my troubles behind’ waardoor het de jazz kant opgaat, en niet gek zou staan in een rokerig hok vol vingerknippende beatnicks, maar het is het popdeuntjes van de blazerssectie die het weer richting pop stuurt.

‘Why don’t you love me’ is zo’n nummer dat bol staat van de gekkigheid, zowel instrumentaal als vocaal. Vergelijkingen met Kate Bush en Tori Amos zijn zo gemaakt maar giet er dan wel een portie klezmer over heen. ‘Kings & queens’ springt er voor ons uit door zijn gebruik van de theremin, wat toch een verdomd geinig instrument is. Haar bekendste song ‘Oh boy’, soms ook Oldboy genoemd, deed het als single fantastisch en werd dan ook door Volvo gebruikt in hun tv-reklame. Er wordt tot slot vrolijk afgesloten met ‘Good morning’ uit de film klassieker ‘Singin’ in the rain’ waarbij Miss Li ons bijna de versie van Gene Kelly deed vergeten.

Voor een klein half uurtje wist Miss Li ons met de vrolijke deuntjes even de wereld doen vergeten. Een perfect album dus voor een druilerige dag want hiernaar luisterend konden onze mondhoeken het niet laten omhoog te schieten.

Tracks: I’m sorry he’s mine/ Gotta leave my troubles behind/ Let her go/ Why don’t you love me/ High on you/ Kings & queens/ Leave my man alone/ All I need is you/ Oh boy/ Don’t try to fool me/Good morning

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s