Luc De Vos, ”k Heb in mijn jeugd gelijk een beest gezopen’

LucDeVos_KHebInMijnJeugdGelijkEenBeestGezopen_cover
Released: 2010
Site: http://www.gorki.be

Prozapop, poëtisch mooi

Luc De Vos is een druk baasje. Behalve dat hij al ruim twintig jaar de leadzanger van de popgroep Gorki is, schrijft hij ook nog columns en boeken, als ‘De laatste mammoet’ en ‘Het mensdom’, en is hij een graag geziene gast in verscheidene Vlaamse televisieprogramma’s.

Met een kleine pauze in het schema van Gorki grepen Luc De Vos en Tom Pintens de kans om voor het Willem Elsschotjaar de gedichten ‘’k Heb in mijn jeugd gelijk een beest gezopen’ en ‘De klacht van den oude’ op muziek te zetten. Iets wat ook al eerder werd gedaan met een gedicht van Claus door Absynthe Minded.

Naast deze twee tracks voegde De Vos nog drie eigen geschreven nummers toe die er tekstueel zeker mogen zijn, maar van deze literaire man hadden we dat dan ook verwacht. Mede door de eenvoud van de door Tom Pintens geschreven arrangementen en het vrolijke geplonk van de banjo luisteren de nummers lekker makkelijk weg, ondanks de soms wat zware teksten. Heerlijk voor op een zonnige zondagmiddag of op een festival, weg mijmerend met een goede pint in de hand.

Het was een interessante ervaring om Elsschots proza op muziek terug te horen, maar de leukste verrassing voor ons was de aanzwellende beatbox van Stijn Cole in ‘Ik ben erbij’, aangenaam vermengd met de warme diepe stem van Luc De Vos.

Tracks: ‘k Heb in mijn jeugd gelijk een beest gezopen /De klacht van den oude/Die valse teef/Valium/Ik ben erbij

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s