Lola Kite, ‘I start to believe you’

lolakite_istarttobelieveyou
Released:
2012
Site: http://lolakite.com/

Uitbreiding en groei

Vijf jaartjes na de introductie van Lola Kite zijn de heren aardig opgeschoten en naar ons idee zal dit album die positieve lijn alleen maar doorzetten. Tijd dus om die dikke truien op te ruimen en de winterblues vaarwel te zeggen met deze tweede cd van de mannen van Lola Kite. Een klein jaar na het verschijnen van het debuutalbum ‘Lights’ komen Bram Vervaet, Jasper Verhulst en Keez Groenteman namelijk met een mooi vervolg.

Het korte opwarmertje ‘Love and the weather’ opent de deuren tot het geluid van de nieuwe Lola Kite, dat sinds de laatste release in ieder geval live uitgegroeid is tot een kwartet door de toevoeging van toetsenist Jacco Gardner.

Net als zijn voorganger is ‘I start to believe’ een mix van eighties synthpop, dromerige psychedelica en dansbare indie-elektro. De analoge synthesizers staan centraal, aangevuld door gitaarlijnen die het geheel meer body en extra klankkleur geven. Het tempo is wat onderuitgehaald wat soms zorgt voor een melancholisch en dromerig gevoel.

Warme eighties synthpop komt ons tegemoet in de eerste single ‘Energy could be our closest friend’, waar dromerige synthesizerloops en warme gitaarlijntjes het lentezonnetje verwelkomen. Deze track zal zeker voor veel airplay zorgen. Het is een nummer met een goede positieve energie, op bijna gelijke voet gevolgd door ‘Someone ok’. Samples worden ook niet gemeden zoals in ‘The fair’ met zijn kerkklokken en vogels. Keez Groentemans breekbare stemgeluid is ook een niet te vergeten onderdeel van deze verfijnde tracks.

De groove van indie-elektro wordt opgezocht met ‘Don’t block our sun’, dat gruiziger klinkt naast de voorgaande tracks door de meer op de voorgrond tredende percussiebeat. Dat niet alles licht en warm op deze cd is, horen we terug in het melancholieke en melodieuze ‘Boss’, met zijn speelse, vervormde, kinderlijke stemmetje. Daarnaast kunnen kleine verpakkingen de mooiste dingen bevatten; zo ook het korte en frisse geluid van ‘Island smyland’ en ‘Daisy aquarius’.

De delicate opbouw in ‘A higher key’ met zijn lichte synthesizerwerk, subtiele gitaar en flarden fluit bezorgden ons kippenvel. Het funky ‘Tokyo love’ is dan weer speelser en dansbaarder. Afscheid wordt er genomen met het ingetogen en door het koortje bijna weemoedig klinkende ‘W’ter’. Wij zijn erg benieuwd hoe deze tracks zich live zullen laten vertalen, want de heren vormen voorlopig het voorprogramma van Spinvis.

Tracks: Love and the weather /Energy could be our closest friend/Someone ok/The fair/Don’t block our sun/Boss/Road to nowhere/Island smyland/A higher key/Daisy aquarius/Tokyo love/W’ter

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s