Joshua, ‘The outsiders’

joshua_-_the_outsiders
Released: 2012
Site: http://www.joshuanoise.be/

Groovy buitenbeentjes

Joshua – waarvan leden overigens dit en vorig jaar coaches waren bij ‘The voice Belgique’ – viert zijn tienjarig bestaan. Reden voor deze ‘buitenbeentjes’ om een feestje te bouwen, en wat past daar beter bij dan nieuwe deuntjes uitbrengen?

Componist Greg Avau, MC en zanger Senso plus gitarist Steph Debruyne hebben hun beste beentje voorgezet en komen op de proppen met album nummer drie, genaamd ‘The outsiders’. In vergelijking met voorganger ‘Animals will save the world’ verschuift het muzikaal ietwat. Het is niet meer alleen pop. Ze keren terug naar de streetpopstijl zoals we die hoorden op debuut ‘Music & chocolates’, een urban mix van rock, blues, hiphop, reggae en electro.

Met spookachtig orgelwerk leidt ‘Alligator at night’ de aanval in. De drumsamples in het intro klinken als dichtslaande kaken van dit gevaarlijke reptiel. Op onze hoede gaan we door. De hiphop-electromix ‘Crush’ groovet flink. Na deze opzwepende klanken is er geen weg meer terug, je wilt meer. Dat heeft de band zelf ook door, gezien de titel van de volgende song. ‘No turning back’ begint lieflijk met lichte strijkers, waarna er van jetje wordt gegeven met een stevige ritmebeat, freaky electro-invullingen en een aanstekelijke tekstlijn.

De titeltrack en eerste single valt zeker niet uit de toon op deze geluidsdrager. Het pop/hiphop/electro-mengsel komt goed tot zijn recht als ondersteuning van de sterke vocalen van Senso. Moderne Lucky Lukes kunnen hun hart ophalen met de speelse urban tonen van ‘Lived and died by the chrome’. Het doet zo nu en dan denken aan een Ennio Morricone-soundtrack door de voice-over zangstijl. Alleen bevat dit nummer wel een echte dansvibe.

Het vrolijke, speelse freestyle snarenwerk van Debruyne in ‘Guitars canyon’ is eigenlijk veel te kort. Hier hadden we graag een langere versie van gehoord. ‘Tuba beast’ klinkt jazzy swingend voordat het achtergrondkoor bijvalt en het popniveau opkrikt. Wederom een speels en opgewekt liedje.

Dat het drietal ook hardere noten kan kraken, is te horen in ‘Who’s the rocker’, hoewel het een stevige gelijkenis vertoont met ‘Firestarter’ van The Prodigy. Ook de reggae krijgt tegen het einde van het album wat minuutjes toegespeeld met het door Bob Marley geschreven ‘African herbsman’. Ze dompelen deze tribute natuurlijk wel onder in hun eigen streetpopstijl. Ook de electrobliepjesbrigade kan terecht op ‘Midnight movie’ en afsluiter ‘Kik on the moon’. Voor elk wat wils dus, tussen deze dertien tracks.

Tracks: Alligator at night (intro)/ Crush/No turning back/The outsiders/Lived and died by the chrome/Guitars canyon/Nerd needs mission/Tuba beast/Who’s the rocker/This old song/African herbsman/Midnight movie/Kik on the moon (outro)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s