Danny Krivit – Edits by Mr.K Vol. 2: Music Of The Earth

DannyKrivit_EditsByMrK
Released:
2010
Site: http://www.dannykrivit.net/
swingende soul op herhaling

Wij zijn niet van die leeftijd dat we ons de disco periode kunnen herinneren maar de legendarische disco dj Danny Krivit wel, hij groeide op rond deze muziek en daarnaast was zijn moeder jazz zangeres en zijn vader was de manager van jazz trompetgrootheid Chet Baker evenals bezitter van meerdere clubs. Daar werkte Danny en kwam in contact met andere muzikale grootheden als Janis Joplin, Jimi Hendrix, John Lennon. Niet vreemd dus dat hij deze wereld ingerold is. Zijn eerste plaatjes draaide hij in de jaren ’70 in tenten als The Roxy en Save The Robots. Tegenwoordig zijn Krivits’ 718 sessies in New York vaste routine in ieders dans agenda. Ruim 30 jaar in de business komt hij nu weer terug bij het eerste label wat hem ooit oppikte, Strut records wederom samen komen ze met deze remixes van good old soul.De master van de edit geeft ons de kans om kennis te maken met die goede oude tijd maar blijft gelukkig wel trouw aan het origineel. De tracks zijn een mix van funk, disco en jazz maar allemaal even vol gepakt met de soul van die periode, die bij ons prima in de smaak vallen. Krivitz weet met zijn skills de songs zo uit te bouwen dat ze getrouw blijven klinken maar vele malen langer duren. Van de originele 3.55 minuten van Patrice Rushens’ jazz-funk ‘Music of the earth’ weet hij ruim een relaxte 8 minuten te maken. Twee duimen omhoog hiervoor want dit maakt deze tropische track te gek om lang op te dansen.

Perfect aansluitend op het vorige nummer zijn de vocalen van  de dames en het orgel op ‘We have all the time’. Ze slepen je bijna de dansvloer op. Daarna gaan de beats wat omhoog met het percussie gevulde afro-rock ‘Chicano’welke Krivits nog eens extra accentueert in zijn edit. Favoriet is toch wel ‘Through the night’ van Blue Modérne  welke zich goed laat vergelijken met bijvoorbeeld een ‘Ain’t nobody’ van Chaka Khan. ‘Let’s clean up the ghetto’ is ook niet voor de poes al missen we hier wel de stem van Lou Rawls.

De swingende saxofoon wordt zeker niet geschuwd in het funky ‘Don’t you know you’ve broken my heart’ evenals in ‘Spanish hustle’ waardoor de laatste een wat jazzier gevoel krijgt. Afsluiter ‘Life & death’ is een psychedelische soul klassieker die ons deed trippen.

Het hele album gaf ons het gevoel net als Sam Tyler uit de tv serie ‘Life on mars’ te zijn terug getransporteerd naar de disco van de jaren 70 met zijn afro’s, dashiki’s en hippe vogels. Wij konden onze voeten in ieder geval niet stil houden bij dit swingende gebeuren. Deze cd zal dan ook zeker bij ons volgende feestje gedraaid worden om de voetjes van de vloer te krijgen.

Track list: Patrice Rushen – Music of the earth/ Milton Hamilton – We have all the time/ Midnight Movers – Follow the wind/ Black Blood – Chicano/ Rare Pleasure – Let me down easy/ Blue Moderne – Through the night/ Philadelphia All-Stars – Let’s clean up the ghetto/ Sound Experience – Don’t you know you’ve broken my heart/ The fatback Band – Spanish hustle/ Chairmen of the Board – Life & death

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s