Daily Bread – The Present

dailybread_thepresent
Released:
2012
Site: http://www.dailybreadtheband.com/

Geen oud brood

Het deeg is de afgelopen tijd gerezen. Daily Bread is niet langer het drietal Kimberly van der Velden (zang), Chris Mulder (bas/synths), en Stefan Stoer (drums) maar een kwartet door de komst van toetsenist Atser Damsma. Kimberly moest onder het mes voor haar vinger en iemand anders moest haar keyboard-partijen spelen tijdens de Europese tour rondom het debuutalbum ‘Well you’re not invited’. De keuze viel op Atser Damsma en vanaf de eerste gig beviel het zo goed dat Atser gelijk ingelijfd werd als mede bandlid. Met deze welkome aanvulling op de band kan frontvrouw Kimberly zich nu helemaal gaan focussen op de zangpartijen.

Een mandje brood voor het echte diner, dat is waar Daily Bread nu mee komt. Want op het tweede album moeten we nog even wachten. Om ons alvast verlekkerd te maken, is er dus de nieuwe ep ‘The present’, die gratis te downloaden is. Vijftien heerlijke minuutjes verdeeld over vier tracks waarmee ze de luisteraar herintroduceren met het nieuwe Daily Bread. Deze revamp is ook opgepikt door radiozender 3FM die het viertal voor de komende tijd heeft gebombardeerd tot 3FM Serious Talent.

Samen met producer Rimer London werd de sound uitgediept en opgefrist. Ook de tour ervaringen zorgen voor een meer volwassen geluid in vergelijking met het vorige album. Daar waar het eerste album wel eens eentonig en te springerig was, is er met de dubbele synths en tweede stem een voller en rustiger geluid gecreëerd dat past tussen de 80’s New wave-stijl van New Order en Joy Division en het hedendaagse electro-pop van Austra.

Eerst single ‘Loverst’ zet donkerder in dan verwacht. Een stevige beat dreunt door het nummer terwijl de melodie en zang het geheel wat opfrissen. Tevens heeft er een vocale groeispurt plaats gevonden bij Kimberly die hier vol verlangen zingt. Een song die echt uitnodigt om op te dansen.

In ‘In all’ vervult Atser als tweede stem ook een goede rol. De band toont de teugels goed in handen te hebben en schakelt terug van uptempo naar midtempo electro. Tandje erbij voor ‘The gamble’ waar de slowgroove afgewisseld wordt met de uptempo synth battle.

Atsers zwaardere timbre omlijst Kimberly’s vocals in afsluiter ‘These walls’ zodat haar stem er echt uitspringt. Hiermee tonen ze aan dat ze met een kleine begeleiding ook de aandacht van de luisteraar kunnen pakken. Het resultaat is een fris, scherp geluid dat ons smaakpalet heeft geprikkeld maar onze honger nog niet heeft gestild. Wachten wordt het dus op het album terwijl wij nogmaals de door Walker Pachler geschoten clip van Loverst gaan bekijken.

Tracks: Loverst/In all/The gamble/These walls

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s