The bewitched hands on the top of our heads, ‘Birds & drums’

BewitchedHands_BirdsAndDrums
Released:
2010
Site: http://thebewitchedhands.com/

Folk voor op het strand

The bewitched hands on the top of our heads is hoogst waarschijnlijk een van de langste bandnamen op het moment. De Franse folk/popgroep bestaat uit vijf heren (Sébastien Adam, Nicolas Karst, Baptiste Lebeau, Benjamin Pinard, Anthonin Ternant) en een enkele dame (Marianne Mérillon). In eigen land zijn ze al redelijk populair maar ook de VS en het Verenigd Koninkrijk zijn gevallen voor de kunsten die dit sextet vertoonde op het South By Southwest-festival.
Naast folk en pop zijn er ook invloeden van surfrock en Shoegaze merkbaar in de verscheidene tracks. De meerstemmigheid behoudt zich zeer zeker niet tot die van het zingen in verschillende combinaties (solo’s, duo’s, trio’s of alle zes), ook de instrumenten worden namelijk zeer intensief ingezet zoals bijvoorbeeld de drie gitaren met hun eigen tonen.

Kleine symfonieën met adembenemende inventieve melodieën worden met ons gedeeld in een zonnige Beach Boysstijl. ‘Happy with you’ is daar een perfect voorbeeld van: met zijn vertrouwd aanvoelende harmonieën dompelen ze ons onder in dat retrosurfgevoel.

Titeltrack ‘Birds & drums’ barst bijna uit elkaar door alles wat er in gepropt is. Maar ondanks alle stemmen en instrumenten vloeit alles mooi samen in een perfecte harmonie. Het tempo ligt het eerste gedeelte van het album aan de lage kant maar daar wordt van af gestapt bij ‘So cool’ waar er in tweeënhalve minuut op losgefeest wordt op de dansvloer. We lopen tegen een flinke muur van geluid bij ‘Cold’, het enige nummer op het album dat zich niet kan scharen onder de relaxte flow. De eerder uitgebrachte single ‘Hard to cry’ is een aangename ballad met strelende melodieën, iets wat de rest van de pers ook al opviel. ‘Sea’ en ‘Sahara dream’ zijn een erg aangenaam einde van het album.

‘Birds & drums’ is niet een album dat gelijk bij ons in de smaak viel maar dankzij de veelzijdige inzet van de stemmen liepen we uiteindelijk toch wel warm voor ze. Al zijn er dit jaar wel interessantere bands op de proppen gekomen.

Tracks: Happy with you,   Birds & drums,  Underwear,  So cool,  Cold,  Work,  Hard to cry,  Out of myself,  Kings crown,  2 4 GET,  Staying around,  Sea,  Sahara dream

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s