2 Meter Sessies, volume 11

2metersessies_volume11
Artiesten: Gevarieerd
Released: 2011
Site: www.2metersessies.nl

Muzikale meters worden inmiddels kilometers

Het fenomeen 2 Meter Sessies is eenieder van ons wel bekend. Vooral door de radio- en tv-uitzendingen, al gestart in 1987, gepresenteerd door Jan Douwe Kroeske. Aan wiens fysieke lengte de programmanaam waarschijnlijk ook is ontleend. Na menig zenderverandering in hun lange looptijd zijn ze het afgelopen jaar aanbeland bij Kink FM en Het Gesprek. En onlangs is er ook nog een theatertour aan vast gekoppeld, waarin naast de muziek tevens ruimte is voor de bijbehorende anekdotes.

In al die jaren zijn er dan ook genoeg sessies opgenomen om vele meters cd’s mee te vullen. We zijn momenteel aangekomen bij ‘volume 11′. Deze goed gevulde compilatie-cd bevat zestien nummers van een gevarieerd aantal artiesten van nu, ditmaal in pure vorm.

Veel van de artiesten op deze elfde cd hebben vorig jaar op de planken van menig festival gestaan. Het is zeer prettig ze ook eens in een wat intiemere setting terug te horen. We gaan feestelijk van start met de klezmer-popsound van Oi va Voi. Broken Records vervolgt de rit een stuk bedeesder met een warme folktrack van de hand van meester Bob Dylan. The Veils komen zonder al teveel opsmuk met minieme begeleiding veel meer tot hun recht. Het duet tussen Finn en Sophia is daar een goed voorbeeld van.

Het zuivere ‘I am the spring’ van Morcheeba is een prachtig rustpunt om halverwege op adem te komen en je te nestelen in het idee van wat komen gaat. Temper Trap laat het rockgenre even voor wat het is en toont ons dat ze zeer ingetogen kunnen spelen. Om nog maar te zwijgen van Gabriel Rios’ sublieme versie van Jimi Hendrix-song ‘Voodoo child’. Het gehele album, maar vooral ‘Cage the songbird’ door The Low Anthem, laat ons achter in een ietwat melancholische bui. Gelukkig is er dan nog de afsluiter ‘Prototype’ van Golden Silvers die ons wat uit die stemming weet te sleuren met hun slow en jazzy funk.

De kenners van de 2 Meter Sessies zullen zeker weer overstag gaan bij de keur aan bands op dit album en voor andere muziekliefhebbers is het eveneens een echte aanrader. Je wordt niet teleurgesteld, de sessies van deze dames en heren maken samen een fraai album.

tracks: Oi va voi – Long way from home / Broken Records – Girl from the north country (Bob Dylan) / John Grant – Where dreams go to die / The Veils – The house she lived In / Blaudzun – February flare / Gomez – Hangover girl / Morcheeba – I am the spring / Reverend & The Makers – Hidden persuaders /  Temper Trap – Sweet disposition / Maccabees – Can you give it? / I Am Kloot – the northern sky / Gabriel Rios – Voodoo child (Jimi Hendrix) / Great Lake Swimmers – This time tomorrow (The Kinks) / Milow – The priest / The Low anthem – Cage the songbird / Golden Silvers – Prototype

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s