Rigby – ‘Island On Mainland’ Rigby – ‘Island On Mainland’

Rigby - Island On Mainland
stijl:
pop/rock/dance
wat: cd
label/eigen beheer: FAM Records

Rigby viert zijn eerste lustrum met een nieuwe release met een kleine twist. Naast drie nieuwe songs, die de deur openzetten naar een nieuwe muzikale toekomst, heeft de band ouder werk onder handen genomen. Er is een gouden greep gedaan uit de tracks van hun vorige albums ‘Everything Must Go’, ‘Solid Ground’ en ‘Fire & Ice & Sugar & Spice’. De liedjes zijn geheel opnieuw gearrangeerd en opgenomen op het, door het vijftal zo geliefde, eiland Texel.

Het nieuwe werk zit gelukkig niet verstopt en knalt gelijk vanaf het begin van de cd. Albumopener ‘Lighter’ met zijn Cold Play-achtige melodie en drumbeat omarmt je in een warme gloed van een opkomende zon aan de kust van Texel. Dan volgt eerste single ‘We Haven’t Lost (Just Not Yet Won)’ met zijn positieve en liefde bevestigende songtekst op een Snow Patrol-ritme. Het trio nieuwe tracks wordt afgerond door power lovesong ‘Only Got My Heart’ waarin we een nieuwe muzikale weg van de band ontdekken.

De muzikale groei van Christon Kloosterboer (zang, gitaar, piano), Lars van Starrenburg (bas) en Bart Meeldijk (drum) gedurende de vijf jaar dat zij Rigby vormen, komt echter het best naar voren in de nieuwe arrangementen van acht eerder uitgebrachte werken. Een heel nieuw klankenpalet is toegepast waardoor danstracks transformeren in intieme liedjes perfect voor het eilandleven. De dansvloeren zijn ingeruild voor optredens aan het strand. Heerlijk om Rigby opnieuw te kunnen ontdekken met deze oude nummers in een nieuw jasje.

aantal tracks: 13
speelduur: 42:36 minuten
site: http://www.rigbymusic.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s