Long Conversations – ‘Jonathan, CA’

long conversations
stijl:
folk/indiepop/indierock/americana
wat: cd
label/eigen beheer: Minderbinder Music

Frontman Olaf Caarls en de andere bandleden van het Leidse Long Conversations – voorheen Long Conversations And The Closet Orchestra – hebben anderhalf jaar gewerkt aan hun vierde album ‘Jonathan, CA’. Geleidelijk is de sound van de band van folk op debuutalbum ‘The Gateway’ verschoven naar een krachtiger indiepop-geluid. Een verandering die al voorzichtig was ingezet bij de vorige ep.

Bij albumopener en single ‘Best Century’ valt op hoe sterk de band zich heeft ontwikkeld. Deze eerste single, met zijn Keane-achtige drumsgedreven backbeat dreunt uit de speakers met uitbundig piano- en gitaarspel. Andere muzikale referenties zijn Yo La Tengo, Deathcab For Cutie, Neil Young, Wilco, Keane en The National.

De genreswitch staat subtiele, sterk verhalende songs als ‘Come In Out’ of ‘Lily Josephine’ of het fragiele ‘Song For My Sister’ niet in de weg. In deze songs wordt de kunst van het kleinhouden van de muzikale bezetting optimaal benut om krachtig uit te pakken met teksten en bombastische instrumentale climaxen.

Onze favoriet is ‘Endless Fields’ waarin een melodie rustig voortkabbelt, maar voortdurend spannend blijft door meerstemmige zang of snaren die net wat krachtiger worden aangeslagen. Als de band deze progressie volhoudt, ligt een mooie toekomst in het verschiet.

Aantal tracks: 11
Speelduur: 39:57 minuten
site: http://www.longconversations.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s