Hooghwater – ‘Hooghwater’

hooghwater
stijl:
rock/experimenteel
wat: mini-album
label/eigen beheer: Suburban Records/Bertus

Het getij van de Nederlandse muziekindustrie, waarbij bands ontstaan en vergaan, brengt ons nu Hooghwater met hun gelijknamige debuut. Toen de band Restless Youth ten ziele ging, lieten twee van de oud-bandleden het daar niet bij zitten. Daardoor kunnen we nu genieten van deze nieuwe formatie. Hooghwater werd gestart door die twee Tilburgse jongens, met hun gemeenschappelijke muzikale achtergrond; het duo Joseph Meurs (zang, gitaar) en Chris Blankers (bas, gitaar). Daarnaast is er de later gerekruteerde Ries Doms (drums) die naast zijn drumwerk bij onder andere The Spades nog tijd over heeft voor meer muzikale inbreng, en dit trio compleet maakt.

De foto op de cover van deze cd was op z’n zachtst gezegd verrassend. Het is maar goed dat we de speelstijlen van de mannen kennen, want de verwachting bij dit keurig uitziende trio was wel iets heel anders. Gelukkig wordt bij de eerste klanken van ‘Hard Rain Fall’ onze eerdere gedachte al bevestigd en kan de volume knop verder opengedraaid worden.

Wij werden helemaal gek bij ‘Knocked On Our Door’ en ‘Stole The Soul’, waarbij onze speakers dan ook bijna opgeblazen werden. Alle nummers zijn goed en professioneel uitgewerkt, nergens overheersen de strakke drums of gierende gitaren de zang. Het geheel heeft iets nostalgisch door de psychedelische accenten in de songs. Waarschijnlijk te danken aan drummer Ries Doms en zijn voorliefde voor sixties psychedelica. De afbeelding op de cd zelf, ogend als een oude single, versterkt die indruk nog.

Een echt debuut kunnen we het niet noemen gezien het muzikale verleden van deze heren, maar het is voor ons wel lang geleden dat we zulke lange nummers met fantastische gitaarpartijen tegenkwamen. Wij hopen in de toekomst dan ook nog veel, en liever nog langere, albums te mogen begroeten.

aantal tracks: 5
speelduur: 31:11 minuten
site: https://www.facebook.com/pages/Hooghwater

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s