Chop Wood – ‘In A Cabin With’

chopwood
stijl:
experimenteel/elektronisch/singer-songwriter/indie
wat: cd
label/eigen beheer: In A Cabin With/V2

‘In A Cabin With Chop Wood’ is de nieuwste cd, in een reeks van sterk variërende albums, die behoort tot het project In A Cabin With. De gedachte achter het project van producer Maarten Besseling is om steeds een Nederlandse artiest of groep mee te nemen naar het buitenland en ze zo totaal uit hun comfort zone te halen, die de normale opname studio’s zijn geworden, door ze nu een album te laten opnemen op ongewone plekken met een geïmproviseerde mobiele studio.

Deze keer was het de beurt aan Coparck-frontman Odilo Girod, hij werd tien dagen lang ondergebracht in het Kunsthaus Tacheles, een kraakpand dat fungeert als cultureel centrum in de Joodse wijk van Berlijn, daar mocht hij zijn muzikale creaties schrijven en opnemen. Van tijd tot tijd werd hij bezocht door medemuzikanten uit zowel Nederland als Duitsland die langs kwamen om gezellig mee te spelen; onder meer Finn Kruyning (Moss), Jelte Heringa (Most Unpleasant Men, Neonbelle) en Sonja van Hamel (Bauer) hebben zo hun creatieve steentje bijgedragen.

Het leuke aan dit soort impromptu samenkomen is, dat er zelfs met dingen die niet helemaal gaan zoals het hoort toch zeer sfeervolle en aangename nummers kunnen ontstaan. Het nog nooit eerder geprobeerde craprappin’ van aangelopen gast Bob Gibson in ‘Fiction In Disguise’ en ‘Insomnia’ is daar zeker een goed voorbeeld van.

De switch in instrumentarium, er zijn namelijk geen gitaarnummers op deze geluidsdrager terug te vinden, geeft ons de kans om nog meer te genieten van prachtige vocale harmonieën en pianostukken. Deze speling met melodieuze stemmen en elektronische geluiden geven de gehele vierendertig minuten een droomachtige sfeer mee. Girod heeft in deze korte tijd heel knap werk afgeleverd. Afsluiter ‘Berlin At Night’ is dan nog een verrassend mooie ode aan Berlijn; Girod schildert zonder woorden, maar met muzieknoten een interessante mentale afbeelding van de stad.

Het uiterlijk van de tevens door Girod ontworpen cd-hoes is duidelijk ook geïnspireerd door de opnamelocatie; dat is te merken door de kleine verwijzingen zoals een zeppelin in de Duitse driekleur maar ook de over elkaar heen geprinte afbeeldingen en kleuren die sterk doen denken aan de graffiti die in het Kunsthaus Tacheles veelvuldig voorkomt. Volgens ons heeft Odilo zeker meer dan genoeg inspiratie opgedaan tijdens deze solo-uitstap om verfrist weer aan de slag te gaan met Coparck. Misschien dat zij in de toekomst ook nog eens “de cabin” in kunnen.

aantal tracks: 13
speelduur: 34:25 minuten
site: http://www.chopwood.eu/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s