The Very Sexuals – ‘Post-Apocalyptic Love’

the very sexuals
stijl:
pop/indie/alternatieve rock
wat: cd
label/eigen beheer: Subroutine Records

Dat muzikanten van vandaag de dag steeds vaker creatieve zij-projecten doen, dat weten we maar al tegoed. Maar sommige van hen doen dat toch op een hoger niveau. Pien Feith (van de gelijknamige band) is er daar een van. Zo had ze na haar eigen werk en de In A Cabin With…-productie van Neonbelle nog ideeën over. Genoeg om op de uitnodiging van Joep van Son (The Sugarettes) in te gaan en samen iets nieuws op te zetten.

Een fikse e-mail uitwisseling was het gevolg, en dat digitaal “ge-heen en weer” leverde uiteindelijk 8 nummers op. Bij de opname van het album werd dit Eindhovens-Utrechtse duo gecompleteerd door bandleden van The Sugarettes, Cox Dieben (bas), Iskaa (zang) en enkele muzikale vrienden, waaronder Niels Philipsen (drums) en Oscar Kocken (viool).

Onze eerste gedachte bij het zien van de gebruikte foto op de cover is The Polyphonic Spree (à la ‘The Fragile Army’ album), niets mis mee want de muziek kan zich ook wel in die categorie scharen. ‘Post-Apocalyptic Love’ dat klinkt als een donker thema, titels als ‘World War III Rocketeer’ of ‘Wrecked This Century’ zijn ook niet de vrolijkste. Gelukkig wordt dat in de songs zelf opgelost door de donkere teksten op te nemen als vrolijk klinkende indie-pop. Wat ons bij het luisteren daarvan opvalt, is dat de stemmen van Pien en Joep goed bij elkaar passen.

‘Can You Promise Me The Sky Won’t Fall On Us’ en ‘Bowie Eyes’ zijn hier dan de wat ruigere buitenbeentjes. Maar passen daardoor niet minder in het geheel. De gehele geluidsdrager gaf ons het gevoel alsof we een soundtrack aan het beluisteren waren. Een nummer als ‘Anti-Valentine’ zou zeker niet misstaan als track bij Grey’s Anatomy.

Naar eigen zeggen is The Very Sexuals iets eenmaligs en moeten we het dus doen met ‘Post-Apocalyptic Love’. Maar dat kan altijd veranderen, aangezien ze ook niet zouden optreden en er nu toch enkele optredens in het najaar gepland staan.

aantal tracks: 8
speelduur: 27:41 minuten
site: http://www.theverysexuals.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s