Ten Page Pilot – ‘Circle Lines EP’

ten page pilot ep
stijl:
rock/alternative rock/grunge
wat: ep
label/eigen beheer: Beautiful Sunday Records

Ten Page Pilot mag dan een redelijk nieuwe band zijn, de muzikanten zijn zeker geen beginnelingen. Drie leden, Rens Coenen (drums), Luc Verdellen (bas, achtergrondzang) en Richard Kleuskens (gitaar en zang), speelden namelijk al eerder samen in de Nirvana tributeband Demolution. Dit zorgt dat de jongens al helemaal op elkaar ingespeeld zijn. Iets dat duidelijk terug te horen is op de cd. Vincent Schulpen (gitaar en achtergrondzang) heeft ook zeker zijn plek in de groep gevonden.

In de korte periode dat ze bestaan heeft het viertal al heel wat tijd op het podium doorgebracht. Zo stonden ze samen op de planken met bands als Peter Pan Speedrock, Voicst en Heideroosjes en hebben ze zelfs een UK-tour achter de rug. Zeker niet verkeerd lijkt ons zo. Het podiumwerk van dit viertal uit Horst is dan ook meer dan in orde en nu is er dan de kans om thuis met ze mee te rocken met hun eerste ep.

In de vijf nummers hoor je duidelijk de muzikale invloeden van Nirvana, The Smashing Pumpkins, Foo Fighters en Pearl Jam doorklinken. Maar de heren weten er ook wel een eigen draai aan te geven. Vooral door de teksten, waarin het grootstedelijke eenzame gevoel wel bekend in de grunge-stroming eens te meer wordt vertolkt.

De afbeelding op de hoes is een fraai stukje artwork. Een vogelvlucht perspectief boven een grote stad, waarbij we halzen van gitaren en speakers omhoog zien komen tussen de metershoge woontorens waardoor het lijkt of ze onderdeel uitmaken van de stad.

aantal tracks: 5
speelduur: 20:00 minuten
site: http://www.tenpagepilot.com/home.htm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s