IJS – ‘Smaken Verschillen’

ijs
stijl:
rock/hiphop/rap/hardrock
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Smaken verschillen, dat is ons wel bekend. Vooral muzikaal. Zo bestoken de vijf leden van IJS, met hun gevarieerde muzikale achtergrond, ons smaakpalet met een verscheidenheid aan rap, metal en rock. Maar net als Limp Bizkit smelten de heren al die smaken samen om uiteindelijk met een nieuwe fusionsound te komen.

Afgelopen jaar stonden ze al in de voorprogramma’s van Jeremy’s en VanKatoen. In rap tempo bewoog hun ijsgletsjer zich voort met de Rock Inc Disease Tour. Die dit jaar wordt opgevolgd door een eigen debuut-cd releaseparty en de “Smaken Verschillen Tour”.

De volledige cd bevat zeven nummers. Waarvan titels als ‘Krijg De Tering’ en ‘Ga Werken Lul’ er niet om liegen. De zachtaardigen onder ons kunnen zich dan ook maar beter beperken tot de mildere nummers als ‘Vriendschap’ en ‘Onbereikbaar’, die wij op deze ep tot onze beschikking hadden.

De rocksound hebben ze goed onder de knie en heeft gelijkenissen met Rage Against The Machine, P.O.D. en Limp Bizkit. Daarentegen laten ze in het rap-gedeelte het stokje dan weer vallen. De rhymes vloeien niet echt soepel en zijn ook niet erg origineel in woordkeuze. Er is dus nog ruimte voor verbetering.

aantal tracks: 3
speelduur: 11:22 minuten
site: www.myspace.com/ijscrossover

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s