ZaZa – ‘What Are You Waiting For’

zaza
stijl:
pop/alternatieve rock
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Hier is wederom een artiest die de digitale snelweg goed gebruikt. Inge van Calkar, voorheen lid van de meidenband Ysis, wilde iets anders dan alleen brave singer/songwriter-songs. Ze wilde iets wat rockte, iets met ballen. Via MySpace is dat haar dan ook gelukt. Daar kwam ze namelijk in contact met drummer Dennis Elderman. Die door haar enthousiasme om de muzikale wereld te veroveren akkoord ging en zo zijn drums toevoegde aan deze nieuwe groep. Dennis haalde vervolgens de andere twee leden, bassist Michael Nieuwenweg en gitarist Allard Gosens, bij de band.
ZaZa liet er geen gras over groeien. Want binnen twee maanden wonnen ze al een bandwedstrijd. Waardoor ze al gelijk op het hoofdpodium, van festival Summersquare, naast onder meer Voisct, Leaf en Extince, stonden te spelen. Maar met een uitnodigende titel als ‘What Are You Waiting For’ wachten wij niet langer dan nodig is en storten onszelf in deze nieuwe muzikale ontdekkingsreis, benieuwd of dit viertal ons gaat verrassen.

We beginnen met de vrolijke popsong ‘Beautifully’ waarbij we het refrein al lekker snel meezingen. Om vervolgens meegesleept te worden in ‘What Am I Waiting For’ en ‘See The Sun’, waar we bij beide even het idee krijgen een jonge Aimee Mann te horen. Knap staaltje stemgebruik van Inge dus. Daarnaast is er het prachtige folk-achtige ‘She Didn’t Cry’. Waarna we de boel afsluiten met het lekker rockende ‘Get You Off My Mind’.

De vijf songs zijn een leuke mix van lichte pop en rock met hier en daar trekjes folk. ZaZa is dan nog niet helemaal rock, maar heeft de gestelde opdracht toch goed voltooid. Want deze luisteraar verlangt naar meer. Voor ons is het enige minpunt dan ook dat er maar vijf nummers op dit schijfje staan. De vrolijke speelsheid van deze cd is zo aanstekelijk dat we graag nog meer hadden gehoord. ZaZa is volgens ons dan ook een aanrader om te gaan zien en beluisteren, bijvoorbeeld gratis tijdens het komende Bevrijdingsfestival in Zwolle.

aantal tracks: 5
speelduur: 17:21 minuten
site: http://www.zazamusic.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s