Monokino – ‘Human Error’

monokino
stijl:
pop/indie/electronic
wat: cd
label/eigen beheer: My First Sonny Weissmuller Recordings/Konkurrent

Met de tekst “Sex, drugs, and rock and roll, are the three most boring things in the world.” uit het nummer ‘Boring Combination’ zet dit drietal wel een statement neer. Want wat bieden zij dan als alternatief? Dat alternatief van Monokino, George van Wetering (zang, gitaar) en Frans van Gastel (elektronische drums) en de Chinese Yu Jin (keyboard, synthesizer), is niets minder dan een frisse mix van electrowave, indie en pop. Waarin we nog wel de invloeden van The Cure en Radiohead herkennen. Het kille en statische lo-fi geluid, dat we ons nog herinneren van de jaren tachtig electrowave is hier vermengd met een fikse dosis pop. Waardoor het aan de ene kant allemaal heel bekend, maar gelijk ook heel nieuw en apart klinkt. Een fijn gevoel van herkenning in een nieuwe ontdekking.

Het idee dat als het in eigen land niet wil lukken, je het maar over de grens moet zoeken is bij Monokino goed aangekomen. Ze hebben dan ook hun spreekwoordelijke vleugels gespreid en zijn inmiddels tot grote hoogtes gestegen. De afgelopen tijd was het drietal namelijk druk bezig met hun buitenlandse tournee. Die ze naar plaatsen bracht als Peking, Shanghai, Chengdu en Xian. Want in China doen ze het erg goed. Zo goed zelfs dat er een contract is getekend met het meest bekende, onafhankelijke Chinese platenlabel, Modern Sky.

Vervolgens waren ze ook aanwezig op het showcase festival SXSW in Austin, Texas. Daar traden ze op naast de Berlijnse act Boys Noize. Hierna stonden nog enkele andere Amerikaanse steden, zoals New York, Washington, Boston en Philadelphia, op de tourlijst. Druk dus. Wij zijn in ieder geval erg onder de indruk van het drietal en hoe zij dit in een kleine vijf jaar voor elkaar hebben gekregen. Met uitblinkers als ‘New Kid’, ‘Machine Gun’ en ‘Final Plug’ zullen wij deze cd nog geregeld opzetten. We hopen dat ze ook wat meer voet aan de grond krijgen in ons eigen kikkerlandje.

aantal tracks: 11 + 1 bonustrack
speelduur: 47:10 minuten
site: http://monokino.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s