Feromones – ‘Lost The Light’

feromones
stijl:
experimenteel/alternatief/indie/wave
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Dat een indrukwekkende start geen garantie is voor verder muzikaal succes hebben de bandleden van Feromones wel ondervonden. Zo wonnen ze in het eerste jaar van hun bestaan bijna elke wedstrijd waaraan ze deelnamen. Waardoor ze studiotijd kregen, om een demo op te nemen, en de mogelijkheid om als support-act op te treden naast bands als We Are Scientists, The Rakes, Moke en Five O’clock Heroes.

Het leek ze voor de wind te gaan. Ze tekenden dan ook een platencontract, bij een Belgisch label, met de gedachte aan het vervolg van hun zegetocht. Alleen daar liep de spreekwoordelijke spaak in het wiel van hun succes. Want ondanks dat er vol goede moed begonnen was aan nieuw materiaal bleek de visie van de band te veel te verschillen van die van de platenbazen en kwam er na twee jaar een eind aan de samenwerking.

Gelukkig hebben ze het bijltje er toen niet bij neergegooid en zijn ze, nu wederom onder de vlag van eigen beheer, doorgegaan met hun passie voor de muziek. Het eindproduct ‘Lost The Light’ klinkt wel een stuk grimmiger dan ‘Welcome To The Feromones’. Begrijpelijk na zo lang aan iets te hebben gewerkt terwijl je er niet de vruchten van hebt kunnen plukken.

Een ding is wel zeker, de verstreken tijd is in zijn geheel niet zinloos geweest. Want Dolf’s stem klinkt op deze nieuwe ep een stuk krachtiger en gemotiveerder in vergelijking met die van een paar jaar geleden. Wat we vooral terug horen in de titeltrack ‘Lost The Light’, waarin de groep vanuit een nieuw perspectief terugkijkt op de verloren jaren, en het besluit het oude los te laten.

Het slagwerk van Frank is nu ook prominenter aanwezig, wat het geheel een stuk ruiger laat klinken. Ook het snarenspel van Marc en René heeft een verandering ondergaan. Maar niet alles is compleet vernieuwd, ze hebben de eigen gecreëerde mix van jaren tachtig wave, pop en rock behouden en deze verder uitgewerkt tot een sterker en donkerder geheel. Wij raden fans van de oude nummers dan ook aan, net als de band, het oude bij het oude te laten en de nieuwe cd te beluisteren. Zeker weten dat men niet teleurgesteld zal zijn bij het horen van de muzikale groei die deze mannen hebben doorgemaakt.

aantal tracks: 6
speelduur: 20:51 minuten
site: www.feromones.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s