Monocle Mint – ‘Monocle Mint’

monocle mint
stijl:
electro/pop/rock
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Als de spreekwoordelijke feniks herrijst Monocle Mint uit de resten van de Roosendaalse band Wicky. Na tien succesvolle jaren hield Wicky, voornamelijk door de conflicterende persoonlijke schema’s van de bandleden, het voor gezien. Maar de vier ex-leden, Jamy Rockx (drums, achtergrondzang), Jarek Mathijssen (toetsen), Nout Huijs (bas, achtergrondzang), Willem-Jan Uytdehage (gitaar, achtergrondzang), hebben klaarblijkelijk hun wilde haren nog niet verloren. Vandaar deze doorstart, ditmaal als een “all boys” groep. Want waar waar we voorheen Eefke Boelhouwers konden horen zingen, krijgen we nu de ruigere stem van nieuw bandlid Erik Siegel.

Men is ook een andere muzikale route opgegaan zoals we horen op deze, recentelijk uitgegeven eerste ep. Rock met een fikse scheut electro erdoor. De sterke aanwezigheid van de synthesizer doet ons alleen denken dat de verhouding misschien andersom zou moeten zijn. Met ‘Call My Name’ serveren ze een funky mix van elektropop met snufjes rock à la Arctic Monkeys en Franz Ferdinand.

Maar met ‘24/7 U’ doen ze duidelijk een goede stap in de rock-richting. De gitaren zijn hier een stuk duidelijker aanwezig en zetten in het begin ook lekker de toon. Ook ‘Drink Your Milk’ wijkt niet van af van de, in de twee voorgaande songs, gezette toon. Alle drie de nummers kunnen ervoor zorgen dat de dansvloeren gevuld raken.

Overigens blijkt de tijd die ze met Wicky hebben doorgemaakt voor de heren nu zeker vruchten af te werpen. Zo hebben ze het met deze nieuwe formatie ondertussen al tot de kwartfinales van de Grote Prijs van Nederland geschopt.

aantal tracks: 3
speelduur: 13:55 minuten
site: http://www.monoclemint.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s