Diverse Artiesten – ‘Planet Heartbreak 3’

diverse artiesten
stijl:
allerlei
wat: cd
label/eigen beheer: Stuck In A Day Records

Dat liefde pijn doet, weten we. Maar het label Stuck In A Day Records weet ook dat liefdesverdriet musici inspireert en daarom komen ze dus met hun derde goed gevulde sampler van nieuw Nederlands indie talent. ‘Planet Heartbreak 3’ wijkt geen meter af van het blijkbaar goed werkende concept (lees de vorige recensies rechts) en biedt weer een verscheidenheid aan liedjes over liefde en het bijbehorende verdriet in verschillende muziekstijlen.

Pop, rock, electro en singer/songwriter zijn in die mix dan wel het meest aanwezig. Met als resultaat dat, hoe triest de teksten dan wel zijn, je zowel zult dansen als meezingen met de meeste van deze nummers. Wederom van de partij zijn Only Seven Left, Impossible Situations, en Findel, drie bands die hiermee bijna een soort van muzikale ruggengraat vormen voor de serie compilatie-albums.

Uit dit dozijn liefdesdrama’s waren voor ons de meest memorabele die van Only Seven Left, Metro Mortale en Diesel Disko. Drie nummers die geen van allen voorheen uitgebracht waren. Elk van deze wat meer ruige, dramatische songs liet een goede eerste indruk bij ons achter. Vooral over de zeer jeugdige groep Only Seven Left blijven wij ons verbazen. We hopen dan ook snel meer van de jongens met de volwassen sound te mogen horen.

Pakken we nu echter de “infographic refrein” theorie van label-oprichter Bram de Wijs erbij: de stelling is dat goede popliedjes binnen een minuut al één keer het refrein laten horen gevolgd door nog twee herhalingen van dat refrein in een maximale tijdsduur van drie minuten. Dan komen juist de volgende nummers als beste naar boven: Sander Van Der Hoorn’s ‘The Other Side Of The Cage’, Metro Mortale’s ‘In Her Head’, en Monomania’s ‘On My Mind’. Wij geven toe ‘The Other Side Of The Cage’ is zowel qua tekst als instrumentaal een goed opgezette compositie, maar Sander’s stem mist net die “Je ne sais quoi” om het geheel samen te trekken.

In vergelijking tot de twee voorgaande uitgaves, is de balans van goede tot minder goede nummers zeker in het voordeel van de goede doorgeslagen. Daarmee kunnen we dan ook volmondig zeggen dat deze cd het aanschaffen absoluut meer dan waard is.

aantal tracks: 12
speelduur: 42:03 minuten
site: http://stuckinaday.bandcamp.com/album/planet-heartbreak-3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s