The Surs – ‘Square On’

the surs
stijl:
experimenteel/alternatief/postpunk
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Met ‘Square On’ hebben we sinds tijden weer eens een verrassende en intrigerende interpretatie van het postpunk-genre. Helemaal verrast waren wij door het viertal, Noël Josemans (zang, akoestische gitaar), Max van den Hout (zang, elektrische gitaar), Peter van Oudheusden (zang, bas), Erik Dera (zang, drums) omdat, in de bijgeleverde omschrijving, de stijl van ‘The Surs’ als alternatieve popmuziek wordt bestempeld. Alternatief dat zijn ze zeker maar pop, nee daar hebben ze niet veel mee van doen.

De experimentele insteek waarbij gedichten, en het meermalen herhalen van een zin waarbij je bijna in een trance belandt, worden verweven met goed uitgedachte melodieën heeft wel iets weg van Project Wildeman van Robin Block. Vooral in track 2 ‘Fingernails & Lipstickprints’, waar de stemmen van Noël Josemans en Max van den Hout bijna hypnotiserend werken. Afsluiter ‘Chaos’ heeft zoveel in zich dat het bijna zinloos is om te omschrijven. We worden meerdere muzikale kanten opgetrokken in de ruim zeven-en-een-halve minuut. Herkenningspunten van inspiratie van onder andere The Doors, het vroege werk van Nick Cave en Velvet Underground doordrenken deze song. Van de drie tracks is dit zeker onze favoriet.

Ondanks dat de ep maar drie nummers bevat, krijgen we toch al een duidelijk beeld van deze nieuwe band. Onze verwachting voor het viertal van The Surs is dan ook dat zij zeker niet zullen verdwijnen in het dertien in een dozijn gepeupel. Met goed uitgedachte nummers, zoals zij hier ten gehore brengen, zullen zij zeker de wat selectievere luisteraar aan zich weten te binden.

aantal tracks: 3
speelduur: 17:24 minuten
site: http://www.thesurs.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s