The Risque – ‘The Risque’

the risque
stijl:
pop/punkrock/garagerock
wat: mini-album
label/eigen beheer: eigen beheer

Soms is het geheel groter dan de som der delen. Iets wat zeker gezegd kan worden van The Risque. Want de samenkomst van Leendert (zang, gitaar) uit de tribute band Devilöck, Kledder (bassist) bekend van Restless Youth en Marcin (drummer) en ex-Isle of Man, in deze Eindhovense band heeft geresulteerd in meer dan alleen weer een zoveelste nieuwe rockband.

Het drietal gaat gelijk lekker rockend van start met ‘You’ve Been Cut’ ook bij het beluisteren van het, zeer korte, aansluitende ‘Someone’s Got A Bad Reputation’ zitten wij al snel mee te airdrummen. Beide worden in een lekker rocktempo gespeeld, met her en der wat pop invloeden a lá Kaiser Chiefs. ‘The Century Is Gone’ is vergeleken met de voorgaande nummers dan een stuk verrassender. Vooral door het inventieve gebruik van de viool, alhoewel deze jammer genoeg behoorlijk wordt overstemd in de opname, daarentegen is het ritmische gebruik van de koebel of het wood block juist wel duidelijk aanwezig. Naar ons idee zeker een interessante aanvulling, zowel hier als in de andere tracks. ‘Black & Blueprint’ ligt bij ons toch haast het lekkerst in het oor met zijn lange intro en de wederom andere invulling van de ritmische sectie. Ditmaal komen bongo’s even aan bod tegen het eind van het nummer.

Maar wie denkt dat dit trio er alleen stevige rock kan uitraggen heeft het mis. Wij werden aangenaam verrast door het bluegrass-achtige ‘Before Too Long’, waarin drummer Marcin laat horen dat hij meer in huis heeft dan alleen drumwerk. Hij voegt hier namelijk de gevoelige snaar toe aan het liedje met zijn vioolspel. Terwijl Leendert dat dus zeker doet bij de afsluiter ‘Hold The Lights (Pretty Baby)’.

De speelse opzet waarmee de nummers qua lengte variëren zorgde ervoor dat we met een lekker tempo door het album heen gingen. De meeste van de negen nummers hebben hun plek op dit album dan ook zeker verdiend. We hopen dat de heren de overgebleven stukken die niet zijn gebruikt nog niet weggegooid hebben, want de interesse in een vervolg-cd is bij ons zeker gewekt. Voorlopig zijn ze nog wel even bezig met optredens, onder meer bij de Popronde en Incubate (voorheen bekend als ZXZW), dus de studio induiken voor een vervolg zal waarschijnlijk nog even op zich laten wachten.

aantal tracks: 9
speelduur: 27:31 minuten
site: http://www.thisistherisque.com

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s