New Cool Collective – ‘Sugar Protocol’

new cool collective
stijl:
jazz/afrobeat/latin/dance
wat: cd
label/eigen beheer: Dox Records

‘Sugar Patrol’ is zonder meer een erg geslaagde samenwerking tussen de acht heren van New Cool Collective en de aangetrokken bands Los Papines uit Cuba en Mapacha Africa uit Kenya. Zowel de traditionele son uit Cuba als het authentieke Afrikaanse tribal, hier uigevoerd met een fikse New Cool Collective jazz twist, zorgen voor een swingend geheel.

Met ‘Sugar Patrol’ wordt er een uiterst vrolijke plaat afgeleverd die de nazomer nog flink zal doen opwarmen. Wij hadden dan zelfs bij het luisteren van enkele nummers heimwee naar het prachtige Kenia. Beelden van geïmproviseerde instrumenten, gemaakt van wat er maar voorhanden is, samen met de zeven vrolijke mensen van Mapacha Africa komen ons bij het luisteren van ‘Imbia Bwana’ en ‘Mawa’ dan ook gemakkelijk voor ogen.

Eveneens met de swingende Cubaanse ritmes is het niet moeilijk om een verbeelding te maken van het zonovergoten land met de oude Amerikaanse auto’s, waar één van de top rumba-bands zich vol overgave stort in het spelen van ‘Yuliet’ en ‘Chacha Were’. Nergens op de cd voelt het in elk geval of de verscheidene stijlen met elkaar botsen. Ze vullen elkaar juist perfect aan. Zo goed zelfs dat als men niet beter wist het lijkt alsof er hier maar één band speelt in plaats van drie. New Cool Collective heeft met deze opname wederom zijn muzikale horizon verbreed. De verscheidene percussie-stijlen worden samengesmolten door de blazerssectie, welke op zijn beurt weer wordt bijgestaan door de stemmen uit twee continenten.

Hier geldt dus zeker geen snelle “Adiós” of “Kwa heri”, nee dit vrolijke, feestelijke album gaan we nog veel beluisteren. Dat raden we jullie ook allemaal sterk aan, want hiermee duurt de zomer net die paar weekjes langer.

aantal tracks: 9
speelduur: 46:02 minuten
site: http://www.newcoolcollective.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s