Symon – ‘1+1=3’

symon
stijl:
indie/pop/rock
wat: cd
label/eigen beheer: PIAS

Al sinds mensenheugenis gebruiken muzikanten hun kunst om zich te uiten, verhalen te vertellen en dingen te verwerken. Daar is in de afgelopen jaren dan ook niets aan veranderd. De van oorsprong Duitse singer/songwriter Simon Binkenborn speelt in zijn teksten met de intermenselijke relaties, waar we allemaal aan bloot staan, het rekensommetje 1+1=3 en zijn tijd en belevenissen in Amsterdam. Eerlijk gezegd bekt Een Plus Een Is Drie natuurlijk een stuk lekkerder, als albumtitel, dan bijvoorbeeld “meer dan de som der delen”. Nu hoef je niet bang te zijn dat het een zwaarbeladen of heftige cd is geworden, nee dat zeer zeker niet. Dankzij de goede samenwerking met de andere bandleden, Chris O. Kikic (gitaar), Len v. de Laak (orgel), Ben Bakker (drums) en Gijs Loots (bass), zijn de wat gevoelige teksten perfect in balans gehouden door de lichte en vrolijke muziek.

Zelfs het eerst wat melodramatische ‘Superstitious’, waar Symon in 2008 3FM Serious Talent mee werd, is qua arrangement aangepast zodat het nu een stuk positiever klinkt terwijl de tekst nog even sterk is gebleven. Deze eretitel uit 2008 kwam ook aardig van pas bij het optredens verwerven, zo stond de band in voorprogramma’s van Colbie Caillat, Miss Montreal en Wouter Hamel, maar de groep heeft op eigen houtje ook meerdere zalen gevuld. De dertien tracks op ‘1+1=3’ bestaan dan ook uit een goed gebalanceerde mix van dansbare indierock, ballades en solide poprock-tracks met een hier en daar een snufje electro. Niet allemaal even verrassend maar sprake van dertien in een dozijn is hier zeker ook niet.

Zo is er ‘Getting Around’ welke een grappig gitaarloopje bevat dat lekker wegluistert en ook zeker in het hoofd blijft hangen. Het daaropvolgende ‘Cut Me Loose’, tevens de eerste single, en ‘I Can’t Take It’ zijn beide lekker uptempo en zullen het goed gaan doen bij het publiek. In het wat intensere ‘Fear As A Friend’ krijgen we een blik in de angsten van gevoelsmens Simon. Maar ook ballads komen aan bod. ‘Take Me With You’ is een degelijk voorbeeld hiervan, maar het prachtige ‘White On White’ stijgt daar met flinke afstand bovenuit, en is daarom dan ook ons favoriete nummer. Met als goede tweede in dat opzicht ‘Another Day’ met zijn vrolijk fluitende vogels in de achtergrond.

De heren hebben goed samengewerkt en dat is duidelijk terug te horen, al zijn ze er nog niet helemaal. Maar je kunt het overduidelijke potentieel zeker terug horen. Een dikke voldoende en waardering krijgen ze dus zeker wel van ons.

aantal tracks: 13
speelduur: 45:13 minuten
site: https://myspace.com/symonsings

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s