I saw Les Monte – ’12-Pointer’

I saw les monte
stijl:
experimenteel/alternatief/elektronisch/psychedelisch
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Erg veel is er niet te vertellen over het geheimzinnige duo dat achter I saw Les Monte zit. Behalve dan dat ze zeer geschikt zouden zijn om een film- of tv score te maken. Al eerder brachten ze wat uit op een digitale schijf, zo was er bijvoorbeeld de ep ‘The Locker’ welke kort daarna opgevolgd werd door het album ‘Boat Of Sinking Water’. Ook op deze twee is duidelijk het eigengereide muzikale stempel van de heren terug te horen.

Een goeie vijf jaar later komen ze terug met ’12-Pointer’. Deze ep heeft een mysterieus en middernacht-achtig gevoel over zich. Gedurende de kleine zestien minuten kregen we het gevoel naar een X-files soundtrack te luisteren. Totaal niets mis mee, maar het is wel even wennen. De spil van de tracks is de akoestische gitaar welke goed wordt bijgestaan door de spookachtige en soms getergde zangpartijen. Daarnaast wordt er ook gebruik gemaakt van een keur aan geluid-samples, zoals bijvoorbeeld vogelgesjirp, radio-effecten en water gedruppel. Deze samples houden de sfeer bijna betoverend duister en mysterieus.

‘The Stand-in’ en ‘Lost Highway’ vinden wij toch wel het makkelijkst te behappen en we kunnen daar dan ook echt van genieten, maar het kleine ‘Mulder Vapour Scale’ doet ook zeker niet onder voor zijn wat langere broers. I saw Les Monte is zeker niet iets wat wij op ons dagelijkse luisterlijstje hebben staan, maar na het meermaals beluisteren van de tracks kunnen we het wel degelijk waarderen. Door de dromerige sfeer en het soms bijna onaffe gevoel bij bepaalde songs hunkeren we naar meer. Of dat een compleet album moet zijn is dan weer de vraag.

aantal tracks: 6
speelduur: 16:03 minuten
site: http://www.isawlesmonte.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s