Anneke van Giersbergen & Agua de Annique – ‘In Your Room’

anneke3
stijl:
indiepop/rock
wat: cd
label/eigen beheer: Jammm/Agua Recordings

Na begin dit jaar ‘Pure Air’ te hebben uitgebracht is er nu wederom een nieuwe cd van Anneke van Giersbergen en haar band Agua de Annique, ‘In Your Room’ getiteld. Even snel geteld heeft ze dus vier platen binnen twee jaar uitgebracht. Over de kwantiteit hebben de fans dus zeker niet te klagen, ook de kwaliteit van de releases zijn van een prima niveau. Wij vragen ons wel af hoe lang ze dit tempo gaat volhouden. Er is gelukkig ook weer wat tijd vrijgemaakt voor wat meer live optredens. Want met al die opnametijd waren de concerten even op een lager pitje gezet.

Omdat we erg benieuwd zijn naar de uitkomst van de eerste opnames uit haar eigen thuis-studio verdwijnt de cd gelijk in onze speler. Anneke’s lichte en frisse stem komt met album opener ‘Pearly’ meteen erg mooi onze speakers uitzetten en ze zorgt er voor dat ‘Pearly’ zeker het hokje pop ontstijgt. ‘Hey Okay!’, dat hierop volgt, is dan zo’n nummer waarvan wij durven te wedden dat een ieder die het hoort al gauw “Hey allright why don’t you stay another night, and if it feels okay will you stay another day” zal meezingen. De track bevat ook nog eens een lekkere Carlos Santana-achtige gitaarsolo. Even afwachten wat deze medio oktober uitgebrachte single in de hitlijsten gaat doen, maar het zou ons erg verbazen als dit nummer niet goed gaat scoren.

‘I Want’ is ook weer erg aanstekelijk, maar onze oren spitsen weer extra bij de gevoelige ballad ‘Wonder’ waar met minimale pianobegeleiding Anneke’s stem er in slaagt de rillingen over het lijf te laten lopen. Het tempo wordt daarna weer flink opgekrikt met het rockende ‘The World’. De rest van de cd is overigens gevuld met een aangename mix van zowel speelse rock als de wat meer rustigere indie-songs. Waarbij afsluiter ‘Adore’ dan wel weer helemaal als vanouds klinkt, haar volledige vocale register wordt hier dan ook opengetrokken.

De complete tweeënveertig minuten genieten we van alles dat voorbij komt. Het vrolijke, het droevige en al wat daar tussen schemert. Het is niet zomaar een album gevuld met wat we reeeds van haar kennen, nee, Anneke blijft experimenteren en uitproberen. ‘In Your Room’ is dan misschien wat meer poppy dan verwacht, maar zeker wel op zo’n manier dat het toch heel duidelijk Anneke van Gierbergen’s stempel draagt.

aantal tracks: 12
speelduur: 42:19 minuten
site: http://www.annekevangiersbergen.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s