The Information – ‘Demo’

the information
stijl:
americana/folkrock
wat: demo
label/eigen beheer: eigen beheer

Het Drentse viertal mocht vorig jaar, dankzij het winnen van de EuroSonic preview, optreden op het prestigueze EuroSonic. Een geweldige prijs natuurlijk, want mede hierdoor konden zij zich tonen aan een groter publiek en de media. Daarna wisten ze zich ook nog eens te plaatsten in de lijst van artiesten die afgelopen jaar tijdens de Popronde 2009 optraden.

Nu ze zich in het oog en het oor hebben gespeeld is een vervolg op hun in 2008 uitgebrachte ep, eveneens ‘The Information’ genaamd, dus wel op zijn plek. Op deze nieuwe ‘Demo’ krijgen we wel een ietswat andere stijl te horen vergeleken met de vorige vier tracks van hun hand. Zo worden J. Kooiker (stem/gitaar), F.R. Roeland (percussie/stem), E. de Lange (gitaar/lapsteel/toetsen/stem/percussie), B.R. Hoeve (bass/stem/) op deze cd her en der muzikaal en vocaal bijgestaan door Lotte de Jong, Timo de Jong, Jaap Bossen, en Bjorn Bosch. Waarbij opvalt dat vooral Lotte De Jong een vocale duit in het zakje doet als de vrouwelijke tegenhanger.

Het is een plaat zonder opsmuk geworden, geen omslachtig gedoe maar gewoon recht voor je raap. Zoals het ware americana, folk ook betaamt, al zit er hier wel een vleugje rock door. Meer heeft het ook zeker niet nodig, de stemmen van de vier heren doen het voor ons al. De nummers zijn zeker niet de vrolijkste, met thema’s als eenzaamheid en de dood. Desondanks luisteren ze toch makkelijk weg. Vooral ‘Crows’ schetst een luguber plaatje, maar is naar onze mening een van de betere op de geluidsdrager. Het minieme gebruik van zang op ‘Solitude’, waar we Lotte wederom tegekomen, geeft ons de kans meer de muziek van de heren te waarderen.

Van de vijf tracks is ‘To Dust’ al opgepikt door 3voor12; met de mooie bijkomstigheid dat deze nu dus ook prijkt op de compilatie cd Hollandse Nieuwe. The Information is dan ook goed op weg, als ze zo door stomen zal het niet lang duren voordat ze een bijpassend label zullen vinden waar ze een volledige cd kunnen uitbrengen.

aantal tracks: 5
speelduur: 21:46 minuten
site: http://www.theinformation.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s