The Bullfight – ‘Stranger Than The Night’

the bullfight
stijl:
experimenteel/alternatief/pop noir
wat: cd
label/eigen beheer: Tocado Records/Sonic Rendezvous

De loftrompet van de muzikale pers ging al uit voor het in 2006 uitgebrachte debuutalbum ‘One Was A Snake’. Nu is het The Bullfight vijftal terug met hun tweede cd. Niet dat ze in de tussentijd stil hebben gezeten. Nee, er is namelijk ook nog “even” het filmscript ‘Lucide’ met begeleidende soundtrack geschreven. Naar onze mening zal ook ‘Stranger Than The Night’ geprezen gaan worden. Een goede aanwijzing hiervoor is dat ze inmiddels al zijn doorgedrongen tot de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland en de 3voor12 luisterpaal hebben gehaald.

De stijl van de band is gelukkig ongewijzigd en nog even duister als op het voorgaande album. Het stemgeluid van Nick Verhoeven vertoont daarnaast nog steeds vergelijkingen met de murder ballad specialist Nick Cave. Daar wordt op deze cd goed gebruik van gemaakt, zoals terug te horen is in ‘Waiting For Anthony’. Een geweldig mooi duet tussen Nick Verhoeven en Linda Kreuzen á la Nick Cave en Kylie Minogue’s ‘Where The Wild Roses Grow’.

Toch weten Thomas Van Vliet (gitaar, piano, orgel), Jeroen Gahrmann (bas), André Van den Hoek (drums) en Esther Vroegindewey (viool) met hun muzikale inbreng een goede tegenhang te geven aan de zwarte teksten van Nick Verhoeven. Het tempo wordt in sommige nummers aardig opgekrikt. Zo is er het morbide ‘Nathalie, Strangle Me’ welke menig zwartgallig hart sneller zal doen slaan. Het bijna marcherende deuntje van ‘Desmond & Julia’ rockt zelfs aardig.

De tien tracks zijn ondergedompeld in diep, diep zwart met her en der een druppel bloedrood. De teksten kunnen voor een niet connaisseur van pop noir wat heftig klinken, maar in vergelijking met bijvoorbeeld menig rap album is het erg mild. ‘Stranger Than The Night’ is op en top volwaardige pop noir. Om de nieuwe cd, die juist gisteren in WATT werd gepresenteerd, geheel af te maken is er ook goed nagedacht over het artwork, even duister en quasi erotisch als de songteksten.

aantal tracks: 10
speelduur: 40:46 minuten
site: http://www.thebullfight.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s