Moonpilot – ‘Control’

moonpilot
stijl:
britpop/gitaarpop/indie
wat: cd
label/eigen beheer: Volver Music

Geduld is een schone zaak en daarnaast word je er nog voor beloond ook. Zoals nu bijvoorbeeld, met het debuutalbum ‘Control’ van Moonpilot. Toen Sean Christopher (zang), Korné ter Steege (basgitaar), Dennis de Ronde (toetsenist) en Jasper Zuidervaart (drums) in 2008 met hun demo op de proppen kwamen was de ontvangst door het publiek uitermate goed. Er werd door het viertal zelfs een halve finale plek behaald bij de Grote Prijs van Nederland met de daarbij behorende kans om te spelen op de Amsterdamse Uitmarkt.

Met een drang naar meer werd daarna in twee weken tijd, tijdens een marathonsessie in de studio, dit album opgenomen. Met z’n vieren opgesloten in een ruimte gemotiveerd en gefocust op het creëren van hun eigen geproduceerde muziekschijf kon het niet mis gaan en zie hier het eindresultaat. Even was er een kleine kink in de kabel toen bleek er bij het laatste nummer de laatste seconden verdwenen waren. Gelukkige is dit snel opgelost door de drukker want wij hadden geen enkele seconde van dit album willen missen.

Sean Christopher weet ons met de mooie album opener ‘Sailor’ gelijk te boeien. Naast het feit dat hij zijn drumtalent bij John Dear Mowing Club uit, heeft hij zich bij Moonpilot ontpopt tot een echte frontman. Zijn stemgeluid vertoont bij tijd en wijlen een sterke overeenkomst met die van Chris Martin, evenals de opbouw van dit openingsnummer welke ons erg aan de stijl van Coldplay doet denken. ‘Secrets And Myself’ zou dan zo weer passen in het repertoire van bijvoorbeeld Stereophonics of Keane. Maar categoriseer de heren zeker niet als copycats, want de rest van het album is gevuld met genoeg ander moois dat niet te vergelijken is. Dit spreekt eigenlijk ook wel voor de vier muzikanten, ze weten goede songs te maken die zich zouden kunnen meten met die van de al succesvolle britpop bands.

De nieuwe fans hebben tevens geluk want de nummers van de demo zijn ook toegevoegd aan deze nieuwe cd. ‘These Days Alone’, ‘My Window’ en ‘Don’t Hesitate’ passen prima tussen de andere negen liedjes en het geheel vormt een mooi verloop van rustige britpop tot wat snellere electropop. Met als eindresultaat een gebalanceerd geheel. ‘Control’ is dan ook echt een cd die lekker makkelijk weg luistert. De titeltrack ‘Control’ is wat meer uptempo en springt er goed uit tussen de dozijn songs, evenals ‘Goddess’. Bij beide zitten we dan ook al snel mee te swingen. ‘Don’t Be Late’ is dan weer erg lekker om op mee te klappen bij een live optreden.

Prachtige afsluiter ‘Better Days’ laat ons achter met de hoop dat we snel meer van dit kwartet mogen gaan horen, want voor een Nederlandse band zet het viertal een geweldig britpop geluid neer. Hopelijk kunnen we ook live binnenkort eens kennismaken, maar voorlopig moeten we het stellen met het drukken op de repeatknop van onze cd speler.

aantal tracks: 12
speelduur: 39:20 minuten
site: http://www.moonpilot.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s