Rubbermade – ‘Rubbermade’

rubbermade
stijl:
experimenteel/alternatief/psycho funk/progressieve rock
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Ze maakten in 2008 al een aardige entreé op het Haerlemsche Helden festival en hebben nadien flink door gerockt. Met als gevolg dat er in het voorjaar van 2011 een studio-album zal komen. Maar voordat dat gebeurt krijgen we alvast een smaakmaker met 4 tracks voorgeschoteld.

‘Fast Car’, psycho-funk waar de de heren ons echt het gevoel geven dat we in een razend snelle wagen voorbij scheuren. Een geweldige instrumentale vertelling, scheurende banden en gierende motors, alles door de snelle en getalenteerde vingers van Wouter en Wiechert. Als dit het voorland is voor wat komen gaat zullen wij zeker het aankomende album kopen.

Ondanks het donkere gevoel, progressieve rock laat immers weinig ruimte voor iets anders, van de demo weten ze met ‘Mr. J’ een wat plagerige upbeat te geven. Het refrein is er zeker ook een die het zeer goed zal doen tijdens optredens. Met ‘Rosita’, welke gepeperd is met de muzikale inspiratie van Rammstein en zelfs Frank Zappa, weet het drietal ons erg te bekoren. Een stevige marcherende beat neergelegd door Len is de perfecte basis waaraan de andere twee hun kunsten op het snarenwerk kunnen verbinden. Afsluiter ‘Birthday Boy’ is net als de voorgaande nummers gevuld met strak en dreigend drumwerk, linke bas grooves en intense piepende gitaarlijnen.

Voor een eerste kennismaking is deze demo naar onze mening helemaal niet verkeerd, ruim genoeg om de aandacht te trekken en deze ook nog vast te houden. Lippen likkend kijken wij dan ook uit naar een volledig album.

aantal tracks: 4
speelduur: 13:43 minuten
site: http://www.myspace.com/rubbermadeholland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s