Let’s Go Eskimo – ‘Demo 2010’

let's go eskimo
stijl:
rock ‘n roll/bluespunk
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Na een oproep van gitarist Sander van Grootheest en drummer Max Laane, eind 2008 op MusicFromNL, werd al gauw de nog missende bassist Robert Quaak aangetrokken. Met hem was de groep compleet en klaar om te gaan schrijven en, nog beter, te gaan optreden. De daarop volgende logische stap was natuurlijk een muziekopname. En zie hier een klein jaar later de eerste demo van Let’s Go Eskimo.

De demo die het Utrechtse drietal heeft opgenomen is kort maar zeker ook krachtig. De rock ‘n roll energie spat er aan alle kanten uit met daarnaast nog een flinke dosis punk attitude. De nummers zijn niet pretentieus of moeilijk, maar pakken je simpelweg gewoon bij je kladden om er eens flink op los te gaan. Met scherpe rock ‘n roll riffs weten ze het tempo gedurende de kleine 9 minuten hoog te houden. En vocaal is het voornamelijk Sander’s rauwe enthousiasme dat het bluespunk genre laat doorsijpelen in de tracks. Muzikaal trekken ze echter meer naar bijvoorbeeld een Arctic Monkeys dan een Bloc Party.

Enige minpuntje is dat er misschien iets te weinig gevarieerd wordt, maar voor een demo met vier nummertjes kun je ze dat ook eigenlijk niet echt kwalijk nemen. Ze weten wel dondersgoed hun energie door te geven in deze tracks dat ons doet vermoeden dat ze live helemaal wel zullen stuiteren. Dit is zeker iets dat de verdere pers en muziekbusiness ook is opgevallen want zo staat ‘Smack And Crack’ op de 3voor12 Hollandse Nieuwe sampler part 9. Toch een behoorlijke graadmeter voor nieuw en opkomend Nederlands talent.

aantal tracks: 4
speelduur: 8:51 minuten
site: http://www.letsgoeskimo.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s