Lesbian Mouseclicks – ‘Low Dig Recording Session’

lesbian mouseclicks
stijl:
dance/elektronisch/electro-pop/synth-pop
wat: 12” vinyl
label/eigen beheer: Wharf records/Das Drehmoment/4mg Records

Lesbian Mouseclicks, een verrassende naam die zeker even de aandacht opeist. Peter Baarends kwam op het idee doordat Andreas Geursen, samen de oprichters van dit inmiddels drietal, in het begin samples gebruikte uit een lesbische pornofilm. Nu de vraag kunnen de heren die deze electroband vormen die aandacht ook vasthouden.
Peter Baarends, alias Sololust, die de lyrics en zang op zich neemt heeft in ieder geval een zeer geschikt stemgeluid voor dit muziekgenre. ‘Picture On The Wall’ is mede door Sololust’s vertellende schrijfstijl en het herhalende “Hear The Voices” erg pakkend. Ook Andreas Geursen, oftewel Undrazz, laat op deze plaat duidelijk horen een goeie synthesizer-vaardigheid te bezitten en meesterlijk te zijn in het mixen en blenden van de verschillende sounds en samples. Voor ons kwamen zijn kunsten het beste naar boven in ‘Medicine Man’.

Al sinds 2004 is deze act hard aan de slag en de stijl is in de loop der jaren geperfectioneerd. Hetgeen ook door onze Ooster- en Zuiderburen al is opgepikt. Naast een optreden in Berlijn met Legowelt en Polygamy Boys was er nog een mini tour in Oost-Duitsland en enkele optredens in België. Begin dit jaar namen ze ook nog de plek van Electric AlleyCat over tijdens het Utrechtse Stukafeest.

Naast al die optredens heeft het werk van dit Utrechtse trio, de afgelopen jaren, al enkele keren een plaats weten te bemachtigen op Duitse electro-compilaties. Zo was in 2005 ‘Borderline Label’ terug te vinden op ‘5th Anniversary Compilatie vol 1’ en drie jaar later kwam ‘Double Deja Vu’ op de lp ‘Ruckwarts Im Uhrzeigersinn’.

Maar 19 juni was het dan zover, eindelijk een vinylpersing met alleen hun eigen werk erop. Voorlopig zijn de vier tracks maar in een gelimiteerde oplage van 250 stuks te verkrijgen dus wees er wel op tijd bij. De nummers zullen niet zo zeer bij de huidige dance scene in de smaak vallen, maar dankzij hun New Rave, 80’s achtige trekjes zijn er nog genoeg electro liefhebbers die hier wel raad me zullen weten.

aantal tracks: 4
speelduur: 17:32 minuten
site: https://myspace.com/lesbianmouseclicks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s