Houses – ‘End Of Story’

houses
stijl:
pop/alternative rock
wat: ep
label/eigen beheer: We Like Records

Begin september is de presentatie van de Houses debuut ep ‘End Of Story’. Wij mochten hem alvast luisteren en kunnen concluderen dat mede door de gevarieerde samenstelling van de band ook de cd een scala aan invloeden bevat. De vijf muzikanten, Ella van der Woude (zang, gitaar), Manuel van den Berg (gitaar, zang), Jeroen Roelofsen (Hammond orgel), Gijs Loots (basgitaar), Tobias Ponsioen (drums), die zich in de band verenigd hebben, brengen in de vijf nummers, die deze geluidsdrager telt, zowel hun zachte als hun harde kant naar buiten. Deze twee uitersten weten ze overigens prima met elkaar te verbinden.

Vooral zangeres Ella weet in de vijf tracks haar stemgeluid moeiteloos te switchen tussen die van zuiver zacht en rasperig rauw. Zo worden wij aan de zacht fluwelen hand meegenomen in ‘Stay With Me’ met het pakkende deuntje van de toetsenist dat na verloop van tijd moeiteloos wordt overgenomen door de gitaristen en de backing vocals. De opbouw leidt uiteindelijk tot een mooi, maar duidelijk harder, eind.

De titelsong ‘End Of Story’ bouwt verder op de gezette lijn, ‘Suicide’ lijkt simpel in elkaar te zitten, maar dat is maar schijn, juist het minimale maakt dit tot een sterk erg nummer. Het gebruik van de aan populariteit winnende Hammond orgel, geeft dit nummer meer diepte. Zeker een track die bij ons erg hoog op de favorietenlijst komt te staan. Met ‘Faster’ krijgen we ook tweede stem Manuel wat duidelijker te horen, de twee samen klinken erg aangenaam. Afsluiter ‘Killing My Best Friend’ is met zijn wat rauwere kant eigenlijk het buitenbeentje tussen de andere vier, maar toont wel dat er door de groep uit meerdere muzikale vaatjes getapt wordt.

Met de muzikale invloeden die Houses op zich heeft laten inwerken zit het ook wel snor. Een blad nemend uit de indie scene boekjes van ondermeer Broken Social Scene, Feist, Portishead, en zelfs P.J. Harvey. Het kwintet van Houses zorgt voor een stevige fundering voor deze nieuwbouw met genoeg ruimte voor toekomstige aan- of uitbouw. Deze eerste ep zal dan ook zeker niet het einde van het verhaal betekenen voor deze Amsterdammers.

aantal tracks: 5
speelduur: 22:42 minuten
site: http://houseshouses.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s