Sidewalk – ‘They Say The World Is Turning’

sidewalk1
stijl:
pop/rock/singer-songwriter
wat: ep
label/eigen beheer: eigenbeheer

Er zijn al menig wat lovende woorden gesproken en geschreven over Sidewalk, waaronder er enkele ook op onze site zijn terug te vinden. Singer/songwriter Coen van der Horst die hier wordt bijgestaan door producer Arno Krabman en voormalig Room Eleven drummer Maarten Molema zet zich erg in om de eigen boontjes te doppen. Het idee om eerst ep’s uit te brengen welke later in een album terug zullen komen is geen slecht plan zeker niet om de aanloop te financieren en naamsbekendheid te krijgen.

Dit is de tweede ep op rij waarvan de eerste ‘Have Heart, Will Travel’ al redelijk goed ontvangen werd door de dj’s van ondermeer Kink FM en 3FM. Die songs lagen lekker in het gehoor, ook ditmaal is dat weer zo. Er is dan ook niet afgeweken van het genre, wat idem dito geldt voor de muzikale invloeden als Racoon en a balladeer.

‘This Better Be For Real’, een krachtig nummer om deze ep mee te starten. Het volle stem geluid van Coen doet bij ons vermoeden dat we niet bang hoeven te zijn voor al te zoetsappige nummers. Nee, dit zijn singer/songwriter liedjes met wat meer Oomph. Niet alleen in de zangpartijen maar ook muzikaal zit er meer pit in dan verwacht. Het gitaarwerk van Arno is meeslepend, de drums van Maarten zijn geen ondergeschoven ritme-kindje maar vullen de songs goed aan.

‘Stay’ is als een sorbet om het muzikale palet op te frissen, kort van stuk, minimale begeleiding en dus intiem genoeg om een goede adempauze te zijn zeker als het album eenmaal uit is en de eerder uitgebrachte ep hieraan voorafgaat. De interessantste van het stel is ditmaal ‘For The Better’ er gebeurt genoeg op instrumentaal gebied om ons te boeien. Een aangenaam intro en de teksten van Coen en de vrije gitaarloopjes van Arno doen de rest.

Als de laatste noot bij ‘October Skies’ klinkt zitten wij te wachten op het volgende nummer. De flow zit er goed in dus voor de opbouw van een geheel album. Maar, we zullen dus even geduld moeten hebben totdat ‘If Morning Ever Comes’ (de volgende ep) gereleased wordt en we onze luistersessie kunnen vervolgen. ‘October Skies’ zou overigens naast het eerder uitgebrachte ‘Suzannah’ ook wel eens een redelijke hitpotentie kunnen hebben.

Voor diegene die beginnende artiesten een helpende hand toe willen steken is er de mogelijkheid om een deluxe editie aan te schaffen van deze ep. Je krijgt dan weliswaar voor je € 5,- geen extra nieuwe nummers, maar wel leuke extra digitale cadeaus waaronder vroege demos van deze vier tracks.

aantal tracks: 4
speelduur: 12:39 minuten
site: http://www.musicbysidewalk.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s