Anneke van Giersbergen & Agua de Annique – ‘Live In Europe’

anneke2
stijl:
indiepop/rock
wat: cd
label/eigen beheer: Aqua Recordings/Jammm

‘Live in Europe’ is alweer het vierde album binnen drie jaar voor het bezige bijtje Anneke van Giersbergen. Het gaat hier dan wel om een live album dat is opgenomen tijdens verscheidene concerten in Frankrijk en Spanje. Zoals we al eens eerder schreven weet Van Gierbergen samen met Agua de Annique medespelers, Ruud Jolie op gierende gitaar, Rob Snijders op de donderende drums en Jacques de Haard met zijn onstuimige basgitaar de uitbundige energie fantastisch door te laten komen in de opnames. Ditmaal is dat door het live-aspect alleen maar duidelijker terug te horen.

We worden gelijk mee de concertsfeer in gesleept door het korte intro met geluiden vanuit het publiek en de eerste klanken van Anneke van Giersbergen & Agua de Annique. Het live effect wordt nog wat versterkt door de tussendoor te horen shout-out’s naar het publiek zoals een “Merci beaucoup!” en een “Thank you Barcelona, we love you! Goodnight!” Vervolgens wordt de beuk er gelijk goed ingegooid met ‘The World’ deze stevige rockende trend wordt doorgezet in zowel ‘My Girl’ als in ‘Who I Am’. We mogen gelukkig dan weer even op adem komen met het prachtig ingetogen ‘Day After Yesterday’. Dan komt het vrolijke ‘Hey Okay!’ aan bod deze is door zijn eenvoudig te herhalen songtekst perfect voor een live optreden, een lekkere meezinger voor het publiek.

Voor het overgrote deel bestaat het album dus uit bekend werk van vorige albums maar er zijn ook drie nieuwe tracks aan de cd toegevoegd. Het gaat hier om de meer uptempo songs: ‘Fury’, ‘Laugh It Out’ en het samen met Devin Townsend geschreven ‘Who I Am’. Aangezien we de tracklist niet hadden gelezen voordat we deze cd afspeelden was het uitermate verrassend toen we als afsluiter opeens ‘Shrink’ voorbij hoorden komen. Een oude bekende vanuit Van Giersbergens tijd bij The Gathering. Dertien jaar geleden prijkte die compositie namelijk al op het album ‘Nighttime Birds’. Qua arrangement is het wel ietwat aangepast, maar het blijft een even sterk nummer als voorheen.

De liedjes klinken allemaal net wat rauwer en scherper in de live-versie dan dat ze op de studioalbums deden. Reden te meer dus om bij de eerstvolgende mogelijkheid een concertkaartje te gaan bemachtigen. Maar voorlopig genieten we nog even van deze opnames.

aantal tracks: 13
speelduur: 50:07 minuten
site: http://www.annekevangiersbergen.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s