CaDra – ‘Love Is Everywhere’

cadra
stijl:
pop/jazz/new age/latin/trance
wat: ep
label/eigen beheer: CaDranaline Records

Deze nieuwe ep brengt ons een andere sound van het duo CaDra. Waar in 2006, met de dubbel-cd ‘Blissfull Chess’, nog de psychedelische popklanken uit onze speakers kwamen, horen we nu, verspreid over vijf nummers, genres als jazz, new age en latin voorbij komen. Daarnaast worden multi-instrumentaliste/vocaliste Caroline Beukenkamp en bassist/producer rakenDra Smit ditmaal muzikaal aangevuld door saxofonist Joep Smeenk (Gotcha!), die ook nog eens meeschreef aan de track ‘Nirvana’.

De rode draad bij de vijf songs is liefde, maar dan wel in al zijn verscheidenheid. Een uiterst passend onderwerp bij de zelfbenoemde hippies. Zo wordt bij titeltrack ‘Love Is Everywhere’ de alom aanwezige vorm van liefde fijn zweverig en meerstemmig bezongen. Ook de instrumentale begeleiding doet uiterst relaxed aan. ‘Falling In Love (feat. Joep Smeenk)’ klinkt lekker speels met zijn achtergrondkoortje en geluidseffectjes. Kauwgomballen jazz waarvan wij erg vrolijk worden. We geraken in wat hogere sferen met ‘Nirvana’ de geestverruimende liefde komt hier aan bod. Hierbij wordt niet gezongen, maar worden vrije geluiden geharmonieerd samen met het zuivere saxofoonspel van Joep Smeenk.

Een stuk zomerser wordt de liefdesvorm in ‘Tres Palmeiras’ waarbij de zon ons tegemoet straalt in een latin jazz kruising. Pure vakantie liefde voor de zonnige bestemming. Aan het eind van deze cd worden we nog getrakteerd op een trance remix van de titeltrack ‘Love Is Everywhere’ waarbij de voetjes ditmaal wat meer in beweging gezet worden. Wederom een kruising van stijlen wat betreft dansbare muziek voor in de clubs met snufjes New Age in de zangstukken. Al met al geheel geen verkeerde sound.

‘Love Is Everywhere’ is een korte, maar zeker niet mindere aanvulling op het repertoire van CaDra. Na de dubbellaar uit 2006 hadden we toch wel verwacht dat de te volgen cd minstens een track of acht zou bevatten, uiteindelijk zijn het er maar vijf geworden. Maar wel vijf die ons vervuld met liefde achterlaten.

aantal tracks: 5
speelduur: 27:07 minuten
site: http://www.cadranaline.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s