Biscuits – ‘Right Now – Studio Sessions Part 1’

biscuits
stijl:
pop/folk/akoestisch
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

Biscuits, alleen de naam van deze nieuwe band doet bij ons al het water in de mond lopen. De drie songwriters houden het simpel en fris. Een luchtig koekje dus, maar wel met een crunch en smakelijke vulling. Een sound die ook al is uitgedeeld op verscheidene festivals waaronder De Horizontoer.

Wanneer we het eerste nummer van Thijs Poorterman (zang & gitaar), Erik van Woudenberg (Spaanse gitaar) en Joeri van Dongen (cajón) horen krijgen we helemaal de smaak te pakken. Vooral het “cleane” geluid dat de akoestische instrumenten met zich mee brengen zet de toon. Daarnaast is het licht rauwe stemgeluid van Thijs een fijne samenvoeging met de gezette folk sfeer.

De beat die Joeri, met de cajón, inzet in ‘The Easy Way’ klinkt vol en rond. Mede doordat dit simpel uitziende slagwerk meer bass, snare en hi-hat produceert dan verwacht. Wanneer de andere twee heren invallen met hun gitaar en zang is het een warm bijna mediterraan gevoel dat loskomt. Een meer country en blues vibe omhult de intro van ‘On My Own’ waarna de dieper gelegen smaken zoals bijvoorbeeld pop naar boven komen. De folk-kant wordt vooruitgeschoven in ‘Holding On To This’ waarbij Thijs nog wat extra zoetigheid in zijn stem legt en het licht strummende gitaarwerk de song soepeltjes laat doorstromen. Upbeat is wat we kunnen zeggen van ‘Right Now’, van de vier tracks is dit de song met de meeste pit en speelsheid.

Snufjes van Racoon en K’s Choice zijn wel te bespeuren in dit baksel, maar met genoeg eigen inbreng om het eindproduct als zeer smakelijk te bestempelen. Ondanks dat we aan de kilootjes moeten denken zeggen we dus geen nee tegen deze Biscuit. We zullen ook zeker bij de volgende keer onze hand in de koekjestrommel stoppen voor Studio Sessions Part 2.

aantal tracks: 4
speelduur: 15:10 minuten
site: http://www.biscuitsmusic.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s