Sidewalk – ‘Tuesday’s A Day To Remember’

sidewalk
stijl:
pop/rock/singer-songwriter
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Al eerder bespraken we hier het werk van singer/songwriter Coen van der Horst. Toen ging het nog om de ep’s ‘Have Heart Will Travel’ en ‘They Say The World Is Turning’ met enkele songs maar nu zijn er genoeg songs geschreven en geproduceerd voor het volledig album waarop alle eerder uitgebrachte tracks terugkomen. Ondanks de soms wisselende bezetting binnen de band blijft de sound zeer getrouw en bijna op het lijf van Coen geschreven. Op deze cd werd hij bijgestaan door drummer Marvin Zeelig, gitarist Evert Zeevalkink en bassist Sander Kalmeijer.

Wederom is de Liefde trending topic in de vier nieuwe tracks ‘Save Me’, ‘With All This Love To Give’, ‘Let Go’, ‘Princess’ die gelijktijdig met dit album ook op de ep ‘If Morning Never Comes’ uitgebracht worden. Ze zijn samen het laatste puzzelstukje van Sidewalk, want het viertal vult het geheel aan met een wat meer ingetogen touch.

Tuurlijk, de meer uptempo songs als ‘Magical’, ‘This Better Be For Real’, ‘Suzannah’ en ‘October Skies’ zullen menig luisteraarmeer bekoren, maar net als de liefde zelf kan niet alles vrolijk en upbeat zijn. Het zijn juist die muzikale tegenhangers die zorgen dat de intensere songs er uitspatten.

We gaan van start met het nieuwe en zeer korte ‘Save Me’ waar we wederom door de warme stem van Coen verleid worden in een smeekbede. De simpele drie-eenheid van gitaar, bas en drums in zijn lichte tonen en ondergedompeld in Coen’s warme stemgeluid maken van ‘With All This Love To Give’ een dromerig nummer. De kleine bijval van de banjo maakt de song compleet. De knop gaat dan toch nog wat meer open in ‘Let Go’ krachtigere aanslagen op de drumvellen en de aanzwellende gitaarlijnen maken dit tot een a balladeer-achtige track. Als de verhalenvertellers van lang geleden bezingt Coen hier in het super korte ‘Princess’ de schoonheid van je geliefde.

Alle twaalf tracks zijn helemaal gratis te downloaden via bandcamp (http://sidewalk.bandcamp.com/), maar dan ontneem je jezelf wel de kans op het winnen van mooie prijzen, want als leuke bonus om de verkoop van fysieke cd’s op te schroeven zit er in het bijgeleverde cd-boekje een verborgen puzzel. Diegene die hem oplost, en dat zal nog niet zo een-twee-drie meevallen, maakt kans op verscheidene mooie prijzen.

aantal tracks: 12
speelduur: 38:09 minuten
site: http://www.musicbysidewalk.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s