Reincarnatus – ‘New Life’

reincarnatus
stijl:
pop/folk/rock
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

Na eerst als heuse hofdames gespeeld te hebben bij André Rieu vonden Joyce Hamers en Renate Dirix het in 2004 tijd voor wat anders. Ze herrezen als nieuw geborene in de vorm van Reincarnatus samen met andere professionele vrouwelijke musici van het conservatorium en uit de Rockacademie hoek. Met als eindresultaat een op de Middeleeuwen gerichte pop/folk/rockgroep waarin zowel de draailier en sleutelvedel als de elektrische gitaar en synthesizer hun plaats veroveren.

Vier jaar later ziet het debuutalbum ‘Media Vita’ het levenslicht en dat wordt benoemd tot ‘Radio 2 cd van de week’. Met daaropvolgend een succesvolle tour langs festivals als Wacken Open Air en zalen in de Germaanse buurlanden, weten ze zich in de harten te spelen van de Duitsers en Oostenrijkers.

Hierna is het wederom vier jaar wachten tot de volgende release, maar dat wachten wordt beloond. Pak de mede en hef de pul in een toost op een nieuw leven, en wel dat van het tweede Reincarnatus album ‘New Life’. Een feestelijk gebeuren zo’n nieuw album en dat wordt dan ook gevierd in albumopener ‘Festival Day’. Vrolijk en opzwepend en vol girlpower.

Vervolgens is daar de eerste single ‘Orléans’ waarin het leed van een krachtige historische dame wordt bezongen. De strijd van Jeanne d’Arc wordt muzikaal vertolkt op het scherpst van de snede met zowel de vedels als de uithalende gitaren. Een stuk duisterder en zeer bombastisch wordt het in ‘Als Cathars’ door de op de voorgrond tredende baspartij, de drums en het koor.

Gelukkig verdwijnt die donkere wolk van het vorige nummer met de ballad ‘All That You Are’ die in zijn intro even doet denken aan de soundtrack van ‘Braveheart’. Evenals ‘Festival Day’ weten ‘The Moment We Met’ en ‘Rise Again’ de voetjes in beweging te krijgen en zijn eigenlijk perfect om blootsvoets door het gras te dansen en rond te tollen. Licht en vrolijk, fluitend en neuriënd een lente gevoel meegevend.

Met ‘Left Outside Alone’ een cover van Anastasia, geven wij eerlijk toe deze versie te prefereren boven het origineel. Het middeleeuwse popmuzieksausje en het ontbreken van het knauwerige Amerikaanse accent geven dit nummer een tweede kans. Maar ook uit de hitlijsten van de twaalfde eeuw vinden we hier een cover in ‘Palestinalied’ van de dichter Walter von der Vogelweide.

De dames trekken ten strijde op het muzikale strijdtoneel met als inspiratie Jean d’Arc, maar hebben toch ook hun zachtere kant niet verloren zoals in de ballads terug te horen is. Een heuse bestorming van hitlijsten zullen we van deze strijdsters niet verwachten maar dat de festival-troepen vermaakt zullen worden is een ding dat zeker is.

aantal tracks: 11
speelduur: 41:35 minuten
site: http://www.reincarnatus.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s