B-Movie Orchestra – ‘The Ultimate In Thrilling, Erotic And Raunchy Filmmusic Volume 1’

b-movie orchestra
stijl:
jazz/sleazy lounge
wat: cd
label/eigen beheer: Suburban Records

Met de revival van het B-movie genre door films als Planet Terror, Death Proof, Bitch Slap en Machette is het nu eindelijk ook tijd voor een hervondst van de muziek die bij dat genre hoort. Gelukkig heeft drummer en producer Baz Mattie (Mimezine, Junkie XL, Ellen ten Damme) zijn voorliefde voor soundtracks van cult klassiekers uit de jaren 60 en 70 gebundeld op dit debuutalbum. Na een flinke duik in het filmarchief, het optrommelen van medemuzikanten en audiovisuele kunstenaars kon er begonnen worden aan deze creatie.

Net als vele andere big bands is B-Movie Orchestra een groep die je live moet ervaren. Ditmaal is dat niet alleen voor de energie die de muziek met zich mee brengt of de grote instrumentale bezetting maar vanwege het showelement. De spanning en erotiek uit de muziek wordt namelijk vertaald door de audiovisuele kunstenaars Tom Nestelaar en Jochem van Tol tijdens de live optredens via hun creaties op grote videoschermen. Het feest is geheel compleet met de Cinematic Fever Girls: Rixt Leddy en Elisa Beuger, die het sex-gehalte nog verder opkrikken.

Spanning, sensatie en sex dat is wat er door dit album vloeit. Met zijn hoge tempo in ‘Italia A Mano Armata’ zitten we direct in een achtervolging en de zwoele Aaah’s en Ooooh’s, van de Cinematic Fever Girls in ‘Sexy Girls’ en ‘Bass In Love’ bezorgen ons blozende wangen.
De keuzes van Baz Mattie zijn wat obscuurder aangezien hij qua soundtracks vooral op het Europese continent blijft. Hij maakt voornamelijk gebruik van Italiaanse actie en softporno composities van ondermeer Franco Micalizzi en Bruno Nicolai.

Een psychedelische funk-groove stroomt door ‘Drugwest Mood’ waarbij de blazerssectie flink tekeer gaat. Maar ook de slidegitaar en het hammondorgel eisen hun plek op. De tijdsgeest van de films klopt gewoon perfect, wij zien bijna Starsky en Hutch, of Shaft de hoek om schuiven. Drijvende krachten in het overgrote gedeelte van deze muziek zijn toch wel de trompet, trombone en saxofoon. Met hun donkere dreiging weten ze de spanning van luisteraar en kijker vast te houden. Bombastisch over de top pakken ze je bij de strot en laten je niet meer los.

Er wordt met dit debuutalbum niets onder stoelen of banken gestoken. Wat de titel ‘The Ultimate In Thrilling, Erotic And Raunchy Filmmusic Volume 1’ je belooft krijg je ook daadwerkelijk voorgeschoteld. Het gevoel van de films komt dan ook echt terug in deze cd. Dus als je van cult-klassiekers houdt haast je dan naar de winkel voor dit muziekschijfje.

aantal tracks: 10
speelduur: 41:33 minuten
site: http://www.b-movie-orchestra.nl/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s