When Logic Fails – ‘A Countdown To Infinity’

when logic fails
stijl:
dance/elektro/elektro-rock
wat: cd
label/eigen beheer: eigen beheer

In Nederland is het vernieuwend dance duo Rob Nakken en Jasper Sepers nog niet zo bekend ondanks dat ze al een jaartje of zes flink aan de weg timmeren. Gelukkig zag het Amerikaanse label Foulplay Records wel potentie in de heren en zo ontstond de kans om het debuutalbum ‘Besides Fooling Around’ in 2009 uit te brengen. Die uitgave werd opgevolgd door een reeks prijswinnende remixen voor Amerikaanse, Canadese, Australische en Nederlandse artiesten. De tijd daarna werd ingevuld met optredens en uitwerkingen van nieuwe tracks en nu is het dus tijd voor een nieuwe Nederlandse release.

Diversiteit in de muzikale achtergrond van beide muzikanten kleurt het nieuwe album ‘A Countdown To Infinity’ in nog meer wonderlijke genre mixen dan hun voorgaande werk. Iets wat ook opgepikt is door 3voor12, die de tweemansformatie onlangs tot Hollandse Nieuwe bombardeerde. De elf tracks zijn mooi opgedeeld in echte dans nummers en de wat “meer luisterliedjes”.

Een bodempje leggen in de buik alvorens je op stap gaat is altijd slim, zeker als je gaat drinken. Het duo doet dat hier dan ook op muzikaal gepaste wijze. ‘French Fries’ met zijn speelse vocoder, die misschien iets strakker had gemogen, is de juiste ondergrond die je nodig hebt om de avond lekker mee van start te gaan. Een gastvocalist maakt zijn entree in ‘An Early Volunteer’. Het is aan “on the road”-vriend Capacocha, oftewel de one man electro-rock&rolla-outacontrolla, de eerste vrijwilliger te zijn. Gruizig komt de baslijn uit de speakers stromen voordat de gitaren en drummachine het nummer de duisternis uit trekken. ‘A Leap In The Dark’ wordt ook opgefleurd door een vriend, ditmaal is het singer/songwriter Yildiz Gies die de song een extraatje geeft.

Als de analoge logica faalt is er natuurlijk altijd nog ‘A Digital Solution’. Waar het tweetal lekker de diepte in gaat met de drummachine en de overlappende synthesizer melodieën. Maar vlak analoog niet uit want de gitaarsolo aan het eind verbindt beide werelden alsnog met elkaar. Plug vervolgens maar in en laat die stroom door je lichaam gaan. De “So You Think You Can Dance”-dansers zouden wel eens de electric-slide over de dansvloer kunnen gaan maken op de zeer lekkere groovy tonen van ‘Electric Buddy’. De heren dringen diep naar binnen met het oldschool dance nummer ‘Deep Inside’. Een kreuntje van plezier ontsnapt ook onze lippen bij deze track. Tegen het eind van het album wordt er ook nog een beetje geflowd in ‘Poph’ waarbij het bijna lijkt of de synths mee zingen.

Met muzikale invloeden als Soulwax, Trentemöller, The Prodigy, Justice, Daft Punk, Baskerville en The Chemical Brothers is When Logic Fails’ creatieve mix van dance, elektro, pop en rock moeilijk te classificeren maar eigenlijk moet je de logica ook gewoon laten varen en je helemaal los laten gaan op wat deze twee hebben geproduceerd.

aantal tracks: 11
speelduur: 42:22 minuten
site: http://www.whenlogicfails.com/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s