The Light Parade – ‘Fragments’

the light parade
stijl:
alternatief/indierock/indiepop
wat: ep
label/eigen beheer: eigen beheer

The Light Parade bestaat iets meer dan een jaar, maar heeft al wat golven doen ontstaan. Aan de schijnwerpers zijn ze inmiddels wel gewend geraakt door de nodige optredens op verschillende Nederlandse podia. Het vijftal uit Den Haag scoorde dit jaar al erg goed bij zowel het publiek als de vakjury van The Battle of the Bands. Ook 3voor12 kon de melodische zangpartijen van Erik van der Veen en de zijnen niet weerstaan en bombardeerde de nieuwbakken band tot Hollandse Nieuwe. Nu is er ook de eerste ep ‘Fragments’. De vijf tracks, of eigenlijk vier en een remix, staan bol van krachtig gitaarwerk, massieve synthsizer lijnen en de vaak vijfkoppige melodieuze samenzang.

De combinatie van de bariton stem van Erik samen met het sterk aanwezige synthwerk van Ronald Nels, de scherpe gitaarsessies van Bouke Aandewiel en Rob Nakken en de straffe drumpartijen van Chayenne van der Kooij, de enige dame in het gezelschap, roepen al gauw bandnamen als Bloc Party, Editors en Interpol op als vergelijkingsmateriaal.

De songs liggen lekker in het gehoor en luisteren gemakkelijk weg ondanks de duistere gevoelsondertoon in de teksten. Niet alleen de teksten hakken er in, ook de muur van geluid die geproduceerd wordt door deze band laat de luisteraar niet onberoerd. Wanneer je hier tegenaan loopt kun je niet anders, na even te zijn bijgekomen, dan je te wentelen in de harmonieus gecreëerde sound.

Gefragmenteerd wordt het pas bij de remix van publiekslieveling ‘Heartbeat’ door het producersduo van When Logic Fails. Hier zet bassist Rob Nakken even zijn andere bandhoed (hij speelt dus ook in When Logic Fails) op om van het reeds uptempo indierock nummer een heuse dancetrack te maken. De extra beats en bleeps peppen de energie nog meer op dan in het origineel.

Als voorafje is deze ep een echte smaakmaker en onze oren zullen dan ook gespitst blijven op nieuw materiaal van The Light Parade. Gaat dat luisteren is dan ook onze goede raad.

aantal tracks: 5
speelduur: 17:25 minuten
site: http://www.thelightparade.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s