Rigby – ‘Fire & Ice Sugar & Spice’

rigby
stijl:
pop/rock/dance
wat: cd
label/eigen beheer: FAM Records

Op je succes moet je niet teren, je moet altijd hongerig en onderweg zijn naar de volgende kans. Iets wat de heren van Rigby maar al te goed weten. Dat hun weg naar de top al besprenkeld is met successen heeft deze groep niet blasé gemaakt. Juist omdat ze een periode hun vermaarde klanken in de tv-studio van DWDD mochten laten klinken, het themalied voor 3FM serious request aanleverde, voor 50.000 man op Trafalgar Square speelde, en een tijdlang geassocieerd werden met een bekend biermerk en broodsmeersel zijn ze nog gedrevener om verder te geraken met het inmiddels derde album.

Die derde cd waar dankzij de aangeboden studioruimte van Red Bull en de samenwerking met producer Robert Goudswaard onlangs de laatste hand aan gelegd is kreeg de naam ‘Fire & Ice Sugar & Spice’. Rigby gitarist van het eerste uur Clemens Blacquiere sluit weer even aan bij de band als gastartiest, en Merijn Eugelink laat, eveneens te gast, zijn vingers over de toetsen vliegen wanneer Christon Kloosterboer zich in de songs wijdt aan de zang. Het trio, Christon Kloosterboer (zang, gitaar, piano), Lars van Starrenburg (bas) en Bart Meeldijk (drum), gooit in de twaalf tracks zeker een dosis “elektronica pit”, in de vorm van samples en synthesizers, door de anders suikerzoete melodieuze gitaarpop. Waardoor het geheel een stuk dansbaarder en levendiger wordt.

De muziekkoffer wordt leeggemaakt om ruimte te maken voor nieuwe dromen van de band in ‘Suitcase Full Of Dreams’. Daarbij valt het volle geluid, door de toevoeging van de synths, erg op. De aanvankelijke inspiratiebands als Coldplay en Snow Patrol zijn nog steeds terug te horen in deze albumopener. Uptempo en verrassend genoeg om de luisteraar uit te nodigen mee te springen op de dansvloer. Zomers en speels, met ietwat van een boyband vibe, komt titeltrack ‘Fire & Ice Sugar & Spice’ vervolgens uit de speakers knallen. De reclamemakers zullen ook ditmaal tussen deze songs het een en ander weten weg te plukken om ons iets te laten kopen. Maar wie weet krijgt Rigby het voor elkaar om ‘Can’t Dance (But I Can Move)’ in een tv-show gedraaid te krijgen. Wellicht in de dansshow ‘So You Think You Can Dance’ of wordt het lied ingelijfd voor het goede doel dance4life. Het vrolijke, grappige en opzwepende nummer nodigt in ieder geval uit om te bewegen.

Ook de twee singles, ‘One Life To The Next’ en ‘Take A Chance’, die de radiogolven al even bestookten zijn hier terug te vinden. Nog net zo melodieus en perfect passend tussen de andere met dance geïnjecteerde tracks. De basgroove van Lars van Starrenburg brengt ons binnen bij ‘(How I Love How You) Love Me Like You Do’ waar de zwaardere noten het geheel lekker funky laten klinken in vergelijking met al het voorgaande. Gevoeligere noten worden ook geraakt in ‘Heaven Can Wait’ en ‘So Glad To Be Alive’ waar elektro en dance even worden weggedraaid in ruil voor grootsere vocale uithalen van Kloosterboer á la Chris Martin.

Buitenbeentje op de schijf is het kritische wereldbeeld van ‘If Bush Was Born In Bagdad’ dat ondanks zijn tot nadenken zettende tekst ons muzikaal verder weinig doet. De klanken, hier onderdanig aan de songtekst, doen denken aan een uitgeklede stijlvorm van Ozark Henry in ‘We Were Never Alone’.

Rigby heeft met dit dozijn liedjes genoeg moois en leuks afgeleverd om zich voorlopig weer te kunnen vergewissen van een verdiend succes. Dat daarbij de dansschoentjes uit de kast moeten worden gehaald om volledig te kunnen genieten is alleen maar een bonus.

aantal tracks: 12
speelduur: 41:59 minuten
site: http://www.rigbymusic.nl/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s